Taroltak az ELTE cheerleaderei

Immár 4. alkalommal került megrendezésre a Magyar Egyetemisták- Főiskolások Országos Bajnoksága Cheerleading sportágban. Az eseményen sikert sikerre halmoztak egyetemünk cheerleaderei.

A Cheer MEFOB versenyen a résztvevő csapatok száma évről-évre növekszik, idén 6 egyetem (ELTE, Debreceni Egyetem, Óbudai Egyetem, Semmelweis Egyetem, Budapesti Corvinus Egyetem, Testnevelési Egyetem) és két klub csapat mérte össze tudását a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának döntője előtt. A versenyen az Európai Cheer Szövetség által delegált pontozóbírók döntöttek a helyezések sorsáról (Simona Míková – Csehország, Emma Ehmayer– Ausztria, Kiss Balázs– Magyarország).

A versenyt megelőző napon, a szervezők az elmúlt évek rutinjának megfelelően egy képzést tartottak. Az előadáson résztvevők az Európai Cheer Szövetség hivatalos szabályrendszerével ismerkedhettek meg közelebbről, segítve ezzel a hazai cheer csapatok munkáját és fejlődését.

A szombati versenyen 5 kategóriában mérték össze szurkolói tudásukat a cheerleaderek. Az ELTE versenyzői számos kategóriában a dobogó legfelső fokára állhattak; az ELTE Cheer Dance csapata is magabiztos előadással győzött, így megvédte MEFOB bajnoki címét. Továbbá saját kategóriájukban a világbajnokságra készülő Szabó Hanna- Balogh Patrícia alkotta duó is győzedelmeskedett. Páros kategóriában is ELTE-s sikereket könyvelhetünk el: Andicsku Ivett- Szabó Kristóf párosa az első helyet, Szádovszky Luca- Németh Bálint kettőse pedig a másodikat érdemelte ki. Ugyanakkor a többi induló egyetem cheerleaderei is számos érmet zsebeltek be.

A verseny kiegészítő programjaként bemutatót tartott az Európa-bajnoki ezüstérmes ELTE Coed Team, valamint az ELTE Mini Cheer utánpótlás csoportjai is felléptek.

A végeredmény és a pontok:

Coed Group Stunt:

MEFOB:

SOTE Coed Group Stunt 193 pont
Corvinus Coed Group Stunt 167 pont

OPEN:

Spartan Shining Rainbow Ponies 236.5 pont
Up to Group (Óbudai Egyetem) 201 pont

All Girl Group Stunt:

MEFOB:

ELTE Phantoms 233 pont
SOTE Sparks 202.5 pont
Wolves White 179.5 pont
SOTE Unicorns 169.5 pont
SOTE Angels 159.5 pont

OPEN:

Spartan Katz 233 pont
Wolves Red 191.5 pont
Wolves Black 165 pont

Partner Stunt:

MEFOB:

Andicsku Ivett- Szabó Kristóf (ELTE) 198.5 pont
Szádovszky Luca- Németh Bálint (ELTE) 159 pont

OPEN:

Gyimesi Klaudia- Kiss Balázs (Spartan) 200 pont
Zorics Regina- Árgyelán Edmond (Spartan) 168 pont

Pom Dance Double:

MEFOB:

Szabó Hanna- Balogh Patrícia (ELTE) 245.5 pont
Szekeres Lilla- Varga Boglárka (TF) 174.5 pont

OPEN:

Szaniszló Bianka- Szaniszló Alexandra (Spartan) 185.5 pont
Molnár Dóra- Simon Vanessza (Spartan) 167.5

Freestyle Pom Team:

MEFOB:

ELTE Cheer Dance Team 224.5 pont
UD Cheerleaders (Debrecen) 203 pont

Gratulálunk a versenyzőknek!

forrás: beac.hu

kép: beac.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]