Kiütéses győzelem a Haladás ellen

Az ELTE-BEAC futsalcsapata hétfő este meggyőző játékkal kiütéses győzelmet aratott a szombathelyi Haladás második csapata ellen, ezzel feljött a negyedik helyre.

A szezon eddigi meccsein csapatunk felemás teljesítményt mutatott, két győzelem mellett elszenvedtünk két vereséget is, míg a Haladás öt meccsen szerzett kilenc pontot, így a harmadik helyen állt. A mérkőzést is ők kezdték nagyobb irammal, ám mégis mi szereztük meg a vezetést, Soltész  Levente jól eltalált kipattanója révén (1-0). Ezt követően hosszú gólcsend következett, mindkét csapat próbált rést találni a másik védelmén, de a két kapus remekül helyt állt. Egy üres kapus után már szinte egyenlített a szombathelyi csapat, ám az ellentámadásból Szekér Zoltán megduplázta a BEAC előnyét (2-0). A félidő legvégén aztán még jobban elhúzott az ELTE, előbb egy pimasz pöccintéssel Spáth Henrik szerzett gólt (3-0), majd még ugyanabban a percben Appl Kristóf talált be egy távoli lövés után (4-0), így megnyugtató előnnyel mehettek a fiúk a szünetre.

A képen a következők lehetnek: 1 személy

A második félidő az elsőhöz hasonló intenzitással indult, szinte rögtön az elején újabb gólt szerezhettünk volna, ám a szombathelyi védőnek a gólvonalról sikerült mentenie egy ziccer után. Ám a gólra sem kellett sokat várni, a 24. percben egy szép kiugratás után Appl Kristóf szerezte meg az ötödik gólt (5-0), majd egy perccel később Kovács Gergely a hatodikat (6-0). Innentől már igencsak eldőlni látszott a meccs, a Haladás játékosai egyre idegesebbek lettek, és elkezdtek kapkodni, ami csak a mieink malmára hajtotta a vizet. Különösen szépek voltak a BEAC szabadrúgás-kombinációi. Mindenesetre azt meg kell hagyni, hogy a Haladás sem játszott rosszul, de egyszerűen képtelenek voltak ma a góllövésre, a „ha holnap reggelig játszanak, sem rúgnak gólt” tipikus esete volt ez a meccs. A vége felé vészkapusra váltottak, amit a BEAC egy labdavesztés után ki is használt, Pataki Gergő gurított az üres kapuba (7-0). Két perccel a vége előtt aztán Szálas Dániel alakítja ki a végeredményt (8-0). 

Összességében a BEAC megérdemelten nyert, végig uralta a meccset, és helyenként egész tetszetős volt a játéka, de azt meg kell hagyni, hogy a végeredmény nem tükrözi a két csapat között lévő valódi különbséget. Jövő héten a kilencedik helyen álló, győri SZC Futsal otthonába látogatunk, hajrá, fiúk!

ELTE-BEAC – HALADÁS VSE II. 8-o Gsz.: Soltész, Szekér, Spáth, Appl 2x, Kovács, Pataki, Szálas

Kiemelt kép: BEAC Futsal facebook
Fotó: Nagy Ádám Zoltán

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]