Vereség a Nagykanizsa ellen

Férfi futsal csapatunk az NBII 21. fordulójában vereséget szenvedett hazai pályán a Nagykanizsa csapata ellen. Pánikra azonban semmi ok, a felsőház így is meglesz. Nézzük a részleteket!

A fordulót megelőzően a BEAC az ötödik, míg a Kanizsa a harmadik helyen állt, így lehetett rá számítani, hogy nehéz meccs következik. Sajnos ez a meccs első pár percében be is bizonyosodott, a zalai csapat jobban kezdte a meccset, több kihagyott helyzet után Szakmeiszter lőtt a hálóba (0–1), majd alig fél percre rá, egy beadást követően Szalai passzolta a labdát a kapuba (0–2). A hideg zuhany után a BEAC elkezdett futsalozni, előbb Spáth lőtt egy hatalmas kapufát, majd szép játék után érkezett is a gól, Szekér járt túl a kapus eszén (1–2). Rögtön a középkezdés és egy gyors labdaszerzés után az egyenlítésre is lehetőség nyílt, ám Szekér az ajtó-ablak helyzetet ezúttal mellélőtte, az ellentámadásból pedig kapufáig jutott az ellenfél. A következő perceket a Kanizsa uralta: előbb egy szabadrúgásnál kellett hatalmasat védenie Sajbennek, majd a 12. percben Bogyó szerzett gólt: egy erős lövés arcon találta Sajbent, amitől pár másodpercre megszédült, ez az idő azonban pont elég volt arra, hogy a kipattanó a hálóba kerüljön (1–3). Pár percre rá ismét visszajött a meccsbe a BEAC, Szekér, Gémesi  és Dunai gyönyörű összjátéka után utóbbi lőtt a kapuba (2–3), ám sajnos az egygólos hátrány nem tartott sokáig, a középkezdést követő támadásból Bogyó megszerzezte a második gólját (2–4). A félidő végén aztán Gémesi szép találatával ismét felzárkózott a BEAC, 3–4-gyel fordulhattak a csapatok.

A második félidő eleje a kanizsai támadók és az ismét remek formában védő Sajben küzdelméről szólt, és bár többször védett hatalmasakat, Szakmeiszternek sikerült túljárnia az eszén és ismét két gólosra növelnie a kanizsai előnyt (3–5). A következő percekben aztán mindkét kapu veszélyben forgott, az adok-kapokból pedig a BEAC jött ki jobban: egy szöglet után az össze-vissza pattogó labda Appl lábáról, a kapufa érintésével a hálóban kötött ki (4–5). A Kanizsa ezután mintha egy kicsit visszavett volna, a BEAC pedig megérezte a vérszagot, ám hiába jártak a srácok többször nagyon közel az egyenlítéshez, az csak nem akart összejönni. A meccs vége feszültté vált, a BEAC pedig emberhátrányba is került, Gált küldte idő előtt zuhanyozni a bíró. A szabadrúgást követően pedig rögtön büntetőhöz jutott a Kanizsa, és úgy nézett ki, hogy eldöntik a meccset. Ám Sajben sokadszorra meccsben tartotta a csapatot, a kipattanó pedig a keresztlécen csattant. Ez visszaadta a reményt a srácoknak, emberhátrányban is mentek, mint a mérgezett egér, ám a számláló sajnos lepörgött, maradt a 4–5. Összességében jó meccs volt – ha az első három és az utolsó három percben kicsit jobban koncentrált volna a BEAC, egy döntetlen simán benne lett volna a mérkőzésben. Az eredménnyel mindkét csapat maradt ott, ahol a fordulót megelőzően tanyázott, az alapszakaszból pedig már csak egy meccs van hátra, egy tihanyi túra vár még a csapatra. Aztán pedig kezdődik a rájátszás!

received_499611794265464

ELTE-BEAC – Nagykanizsai Futsal Club 4–5

Gsz.: Szakmeiszter 2x, Bogyó 2x, Szalai ill. Szekér, Dunai, Gémesi, Appl

Kiemelt kép: Elte-Beac Futsal Facebook

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]