Az úszóvilág elitje érkezik Budapestre

2019-től az úszás csillagainak lehetőségük van még fényesebben ragyogni a FINA által megrendezésre kerülő, vadonatúj FINA Champions Swim Series elnevezésű versenysorozatán. A megmérettetésen a sportág legjobbjai versenyeznek egymással.

Ennek az új nemzetközi versenynek a fő célja, hogy a legmagasabb szinten úszók fokozottabb figyelmet kapjanak többi társukhoz képest, és több megmérettetést biztosítsanak számukra. A FINA Champions Swim Series különböző állomásain ugyanis a legjobbak vesznek részt. Továbbá nem mellékes a magas szintű televíziós- és médiaérdeklődés, ezáltal az úszóversenyek egy új platformja jelenik meg.

A verseny különlegessége nemcsak abban rejlik, hogy a topúszókat vonultatja fel, hanem abban is, hogy a tiszta versenyt kombinálja innovatív sportbemutatóval és szórakoztató elemekkel. A versenyzők megmérettetnek 50, 100, és 200 méteren gyors-, hát-, mell-, pillangó- és vegyes úszásban, egyéniben és váltóban is. A versenyek 50 méteres medencékben kerülnek megrendezésre.

Képtalálat a következőre: „fina champion series”

A verseny koncepciója az úszás megújítása, egy egyedülálló showműsor-sorozat létrehozása. A hagyományt ötvözve a dinamikával, látványelemekkel. Interjúk a sztárversenyzőkkel, zene, világítás, videók és egyéb vizuális effektusok várnak ránk ezen az egyedülálló, elit úszósorozaton.

A sportolók részvétele ebben az exkluzív sorozatban meghívásos alapon fog történni, válogatva az olimpiai és világbajnokok, világcsúcstartók és a világranglistán legjobb helyen szereplők között. Az úszók a megjelenési díjon felül helyezés elérése esetén természetesen számíthatnak további pénzdíjra, valamint a rangos eseményhez köthető összes költségüket (utazás, szállás és étkezés) fedezik.

Azoknak az érdeklődő nézőknek, akik nem tudnak elmenni a versenysorozat egyik helyszínére sem, jó hír, hogy a FINA jóvoltából a finalive.tv-n online figyelemmel tudják kísérni az eseményeket. 2019-ben a sorozat első eseménye a kínai Guangzhou városban került megrendezésre április 27-28. között, melyet Budapest követ május 11-12. között, végül az Egyesült Államokbeli Indianapolis zárja a rendezvényt május 31 – június 1. között. A sorozat összes versenye kvalifikálási lehetőséget biztosít a 2019-es FINA Úszó Világbajnokságra, valamint a 2020-as Olimpiai Játékokra.

Vonzó és magas díjazásra számíthatnak, akik a versenyszámokban különböző helyezéseket érnek el. Az 1. helyezett tízezer dolláros, a 2. nyolcezer dolláros, a 3.  hatezer dolláros, végül a 4. helyet elérő úszó ötezer dolláros díjazásban részesül. Váltóúszások esetében az 1. helyezett csapat tizenhatezer, a 2. tizenkétezer, a 3. nyolcezer, a 4. helyet elért kétezer dollár jutalmat kap. A verseny során új világcsúcs felállítása esetén húszezer dolláros bónuszt biztosítanak.

Képtalálat a következőre: „fina champion series”

„A hagyományos úszóformátum mellett szeretnénk létrehozni egy showt, minél több ember figyelmét ránk irányítani, erre az új sorozatra. Az úszásról újfajta képet szeretnénk festeni a legnagyobb tehetségek felvonultatásával – mondja a FINA elnöke, Jula C. Maglione –, egyelőre nagyon elégedettek vagyunk a meghívottak és visszajelzettek rangsorával. Ez mutatja, hogy a versenyzőknek mennyire fontos, hogy újabb és újabb versenyeken vegyenek részt. A „Champion Swim Series” határozottan lehetővé teszi a vízi világ rajongói részére, hogy teljesen új formáját élvezhessék az úszásnak.”

Amennyiben az írás felkeltette az érdeklődésedet, további információt itt találsz.

A rendezvény a Duna Arénában kerül megrendezésre, a honlapon keresztül jegyvásárlásra is van lehetőség.

Aki kilátogat az Arénába, annak nem kell hiányolnia a magyar versenyzőket. A budapesti állomáson Hosszú Katinka mellett ott lesz többek között Késely Ajna, Cseh László és Milák Kristóf is, hogy képviseljék hazánkat.

Forrás: fina.org

Képek forrása: fina.org, swimswam.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]