Magabiztos ELTE-BEAC-továbbjutás a KEK futsal bajnokságán

Az A-csoport mérkőzéseivel megkezdődtek az egyetemi futsal bajnokság küzdelmei a 2019-es Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján. Mivel az egyetemünket képviselő ELTE-BEAC csapata is ebben a csoportban volt érdekelt, kitüntetett figyelemmel követtük a délelőtti eseményeket.

A rendezvény nívójához méltó rangadóval indult a KEK futsal bajnoksága. A házigazda BEAC a kolozsvári KMDSZ’ 69 csapatával közösen indította útjára a labdát a korai, reggel nyolckor elhangzó kezdő sípszót követően. Egyetemünk csapatát olvasóinknak nem kell külön bemutatni, de a Sixty-Nine neve is ismerősen csenghet a sportág kedvelői számára: a két évvel ezelőtti KEK-en meglepetésre egészen a döntőig jutottak. A találkozó a várakozásoknak megfelelő szoros küzdelmet hozott, annak ellenére is, hogy a játék képére érezhetően rányomta bélyegét szokatlanul korai időpont. Mindkét csapat sok hibát vétett mind mezőnyben, mind pedig a kapu előtt. A meccset végül ellenfele hibáiból nyerte meg a Sixty-Nine: előbb egy hazaadás után megítélt szabadrúgást értékesítettek, majd két perccel a lefújás előtt az összegyűlt szabálytalanságok miatt járó büntetőből is betaláltak, ezzel eldöntve a nyitómérkőzést.

A következő találkozókon hamar körvonalazódtak a csoport erőviszonyai. A szintén Kolozsvárról érkező Kamikázé az Ungvári Nemzeti Egyetem felett aratott magabiztos, 8-2-es sikerével jelezte továbbjutási szándékát, majd a BEAC ellen 16 kapott góllal bemutatkozó Metropolitan Egyetem csapatáról derült ki, hogy elsősorban a jó hangulat és a sport szeretete miatt vesznek részt a tornán.

A következő, csoportelsőség szempontjából lényeges meccset a két erdélyi csapat vívta. Ennek a találkozónak köszönhetjük a délelőtt legemlékezetesebb jelenetsorát, még ha nem is a szó szerencsés értelmében. Egy csúnya belépő után szabadultak el az indulatok, az ezt követően kialakult lökdösődésben majdnem az összes játékos részt vett. A konfliktus következtében Gáspár Zsolt (Kamikázé) és Molnár László (Sixty-Nine) is a kiállítás sorsára jutott. A mérkőzés végül 1-1-es döntetlenre végződött, így a Sixty-Nine gyakorlatilag bebiztosította első helyét.

Miután a Sixty-Nine befoghatatlannak tűnt, a csoport második helye volt a tét a BEAC és a Kamikázé összecsapásán. Az ELTE-s fiúk szerencsére a vártnál könnyebben abszolválták a találkozót, öt különböző gólszerző állította be az 5-2-es végeredményt.

A következő mérkőzésen az Ungvári Nemzeti Egyetem és a Metropolitan Egyetem harcolt az utolsó továbbjutó helyért, és miután az ungváriak 3-1-re megnyerték a találkozót, biztossá vált, hogy a Metropolitan Egyetem csapata az alsóházban folytathatja a tornát.

A korábbi eredmények alapján mindössze formalitásnak tűnt a BEAC utolsó, Ungvár elleni meccse, a végeredmény pedig tükrözte a papírformát: egy góllal elmaradva a Metropolitan ellen nyújtott teljesítménytől, 15-0-ás győzelmet arattunk. A délelőtti eredménylistát a Sixty-Nine 7-1-es, illetve a Kamikázé 10-0-ás sikere teszi teljessé, mindkettő a Metropolitan Egyetem kárára.

Az eredmények értelmében a Sixty-Nine jutott tovább első helyen a holnapi, egyenes kieséses szakaszba, őket sorban a BEAC, a Kamikázé és az Ungvári Nemzeti Egyetem követi, a Metropolitan Egyetem pedig az alsóházban javíthat.

Külön kiemelhetjük, hogy egyetemünk csapata négy találkozón 36 alkalommal vette be ellenfelei kapuját, emellé pedig mindössze négy kapott gól társult. Találatainkon nyolc különböző játékos osztozik, egyelőre Szálas, Csorba és Dunai vezetik a házi góllövőlistánkat, fejenként 6 góllal. Folytatás szombaton 12:15-kor, amikor a B-csoport második helyezettjével csapunk össze a negyeddöntőbe jutásért.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]