Hengereltünk! Fölényes győzelem az egyesület születésnapján!

November 5-én este a sereghajtó Újpest csapatát látta vendégül az ELTE-BEAC férfi futsal csapata, és bár néha a legegyszerűbb feladat bizonyul a legnehezebbnek, fiaink ezúttal egy gólzáporos mérkőzésen, simán hozták a kötelezőt. A dátum és a győzelem azért is rendkívül különleges, mert napra pontosan 120 évvel ezelőtt Eötvös Loránd elnökletével kelt életre a szívünknek oly kedves Budapesti Egyetemi Atlétikai Club, vagyis a BEAC.

Hétfő este azzal a tudattal léptek pályára futsalosaink, hogy nemcsak kötelező győzelmet kell aratniuk, ha a felsőházban akarnak maradni, de egyesületünk szülinapját is illene egy gólgazdag győzelemmel megünnepelni. Ennek megfelelően hatalmas lendülettel vetették bele magukat a mérkőzésbe, melynek következtében bár az UTE végezhette el a kezdőrúgást, a 6. másodpercben már az újpesti kapusnak kellett kitolni a jobb alsóból Szini lövését. A lendület nem tört meg azonban, aminek köszönhetően mindössze 40 másodperccel később egy élesen belőtt szögletnél Szini érkezett remek ütemben, ahol már tehetetlen volt az újpesti portás. 1-0. Hamar jött azonban a válasz, ugyanis egy perccel később egy vendégjátékos használta ki a pillanatnyi védelmi megingást, és helyezett a hosszúba. 1-1. A gyors ütésváltást követően sem vettek vissza a csapatok a lendületből, de a kapusok ezúttal mindkét oldalon a helyükön voltak, rövid időn belül több nagy bravúrt bemutatva.

A következő gólra egészen a 7. percig kellett várni, amikor is egy oldalberúgást követően ismét megszereztük a vezetést Kovács góljával, igaz, ehhez kellett az újpesti kapus is. 2-1. Ezt követően hosszú percekig rendkívül csapkodóssá vált a játék, egymás hibájából éltek a csapatok, majd a 12. percben végül megtört a jég, és beindult a BEAC-gólgépezet. Ekkor egy labdaszerzést követően egy nagyszerű kontra végén Szini lövésébe épp annyira tudott beleérni az újpesti védő, hogy ez egy öngólra legyen elég, majd még ugyanabban a percben Árendás saját labdaszerzését vitte végig a pályán, majd 13 méterről spiccel a bal felsőbe bombázott. Ahogyan azt tanítják. Ha ez még nem lett volna elég, szintén 1 percen belül egy kontratámadás végén kialakult egy az egy elleni helyzetben Kovács, amikor már úgy tűnt, hogy az újpesti kapus eszén nem tudott túljárni, kiszorított helyzetben meghúzta a váratlant, és egy elegáns mozdulattal besarkazta az aktuális kegyelemdöfést. 5-1, és még messze volt a félidő vége.

DSC_2012

A következő perceket végig felszabadult játék és a BEAC folyamatos pressziója jellemezte, ám a kapu előtt rendre rossz döntésekkel. Bár az UTE is eljutott néha a kapura lövésig, alapvetően végig a hazai csapat akarata érvényesült. Végül az utolsó passz is a helyére került, amikor is egy gyönyörű egyérintős támadás végén Kovács helyezett a hálóba, megszerezve önmaga harmadik, csapata hatodik találatát. Még ezzel sem ért véget az újpesti rémálom, ugyanis 12 másodperccel a félidő vége előtt bár a vendég csapat végezhetett el sarokrúgást, azt nemcsak kivédekeztük, de egy gyors kontra végén Szini tette fel az i-re a pontot, amikor 1 másodperccel a félidő vége előtt okosan behelyezte a hetediket. 7-1-gyel fordultak a csapatok.

Azoknak az újpesti szurkolóknak, akik abban bíztak, hogy a szünet majd jót tesz a srácaiknak, hamar csalódniuk kellett, ugyanis a második játékrész pontosan úgy indult, mint az első. Érkezett a BEAC pressziója, érkezett ezúttal Appl, és általa érkezett az újabb szögletgól. 8-1 és gyors hidegzuhany újpesti részről. Ekkor azonban megváltozott a játék képe, ugyanis kihasználva, hogy ez egy remek lehetőség az 5:4 élesben való gyakorlására, Hoffer kapust egy mezőnyjátékos váltotta, amely nem tett jót a meccsnek. Az UTE beszorult a kapuja elé, a gyors támadásváltásokat pedig felváltotta a hosszú, de gyakran akadozó és meddő labdatartás. Ez az időszak ráadásul a vendégcsapatnak kedvezett jobban, ugyanis bár Árendás megmutatva, hogy az első nem csak véletlen volt, másodszorra is egy védhetetlen távoli bombát akasztott a hosszúba, az akadozó labdajáratásnak és a megnövekedett egyéni hibáknak következtében az UTE kétszer is eredményes tudott lenni, 9-3-ra szépítve az állást.

Ezt követően azonban sok izgalmat már nem tartogatott a mérkőzés, és bár az utolsó percekre az UTE valamelyest magára talált, velük ellentétben mi nem hibáztunk a kapu előtt, és a végén Soltész és Spáth révén még berámoltunk kettőt, fölényes győzelmet aratva ezzel a sereghajtó fölött, amelybe még az is belefért, hogy Sajben stílusosan csőrrel büntetőt hibázott.

A találkozó végén a mérkőzés legjobbjának választott Szini László válaszolt:

DSC_2020

Mit gondolsz a mérkőzésről?

Őszintén szólva az elején egy kicsit nehezen kezdtünk, mert ez egy olyan meccs volt, amit mindenképpen meg kellett nyernünk annak érdekében, hogy bent maradhassunk a felsőházban, valamint hogy minél feljebb kapaszkodjunk. Ez meg is látszott a csapaton, egy kicsit görcsösebben kezdtünk, nem jöttek úgy a befejezések, nem tudtuk úgy kihasználni az emberfölényes szituációkat. Végül aztán úgy a félidő közepétől elkezdtünk magabiztosabban, kicsit oldottabban játszani, ami meg is látszott az eredményen is.

Összességében elégedett vagy a csapat teljesítményével?

Az első félidő második felével teljesen elégedett vagyok, a második félidőben, úgy érzem, egy kicsit visszavettünk. Az 5:4 elleni játék még egy picit akadozott, nem gyakoroltuk ebben az évben, ami meg is látszott. Nem jöttek belőle a gólok, nem úgy ment, ahogy szerettük volna, mindenesetre összességében a 11-3 szerintem bármilyen mérkőzésen és bármilyen osztályban jó eredmény, úgyhogy összességében elégedett vagyok. Bízom benne, hogy a jövő hétvégén, valamint a csütörtöki kupameccsen is ehhez hasonló eredményt fogunk elérni.

Mi várható még a szezonban?

A magam részéről szeretném, hogy ha a szezon második fele valamivel sikeresebb lenne, mint az eleje volt. Sajnos voltak olyan meccsek, amikor nyerhető mérkőzések csúsztak ki a kezünkből, sokszor mi vertük meg magunkat. Ezeket szeretném, hogy ha ki tudná javítani a csapat. Jelenleg azonban őszintén úgy érzem, hogy jó úton vagyunk. Ha ezt a szintet tudjuk tartani, akkor egészen biztosan jönni fognak majd az eredmények, mi is feljebb léphetünk majd a tabellán, valamint a szurkolók is újra sok BEAC-gólnak örülhetnek majd.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]