MEFOB Futsal elődöntők

Női csapatunk könnyedén jutott döntőbe, a férfiak viszont drámai módon búcsúztak a Magyar Egyetemek és Főiskolások Országos Bajnokságának Közszolgálati Egyetemen lejátszott elődöntőjéből.

Az első meccsen a Közszolgálati Egyetem leányai csaptak össze az ELTE csapatával. A mérkőzést sajnos délelőtt rendezték, így nem tudtam ott lenni, mindenesetre a hallottak alapján sima meccs volt, a végeredmény 6-1 lett az ELTE-s lányoknak.

A második meccsen a Debreceni Egyetem férfiai játszottak az egri Főiskola növendékei ellen. Az első félidőről 1-1-el fordultak a csapatok, majd a második játékrészben rögtön két góllal elment a Heves megyei gárda. A meccs innentől mind a pályán, mind a nézőtéren feszültté vállt. Az egri keménymag nagyon nem volt kibékülve a bíróval, a “mit fújdogálsz, te hülye sárga majom?!” csak a legszolidabb bekiabálás volt. Mindenesetre a csapatuk ügyesen tartotta a labdát, és tördelte a játékot, hamarosan már 4-1-re vezettek. Az utolsó pár percben nagyon felpörögtek az események, előbb az Eger szerez egy pimasz módon még egy gólt, majd szépít a debreceni csapat. Utána még egy gyors gólváltás, így ki is alakult a 7-3-as végeredmény, az Eger megérdemelten jutott a döntőbe, ennek köszönhetően a bíró is megmenekült.

Debreceni Egyetem–Eszterházy Főiskola 3-7

mefob 2

A második női meccs az ELTE-Szombathely és a TF között dőlt el. Az első félidőre egy hozzáértő az “ismerkedtek egymással a csapatok” eufemizmust használta volna. A második félidő jobbra sikerült, a 6. percben megérdemelten  megszerezte a vezetést a TF. Sokáig úgy tűnt ezt behúzzák a Testnevelők, ám a 13.percben egy bődületes góllal egalizált az ELTE. A maradék percekben sem sikerült dűlőre vinni a dolgot, következett a 2×5 perces hosszabbítás. A TF-nek mindenesetre hosszabb volt a cserepadja, az szombathelyieken a vége felé már nagyon látszott a fáradtság. Ez gyorsan ki is jött a hosszabbításban, hiszen rögtön az első percben két gólt lőtt a TF, ezzel gyakorlatilag megnyerve a meccset. Az egyre jobban fáradó Szombathely becsületesen küzdött, hajtott, de a folyamatosan frisseket behozó ellenfél ellen nem volt esélyük, a vége 5-1 lett.

ELTE-Szombathely–TF 1-1, hosszabbítás után: 1-5

mefob 1

A férfiak második meccsét az ELTE-Szombathely és a BME játszotta. Ez a meccs volt a legjobb a négy közül, mindkét csapat nagyon magas szinten futsalozott. A félidőre 1-0-ás szombathelyi vezetéssel fordultak a csapatok. A második játékrészben rögtön az elején megduplázta előnyét a vezető csapat és nagyon sokáig úgy tűnt meg is nyeri a meccset. Ám a BME egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, sőt! Azt hogy nem ők vezettek, leginkább a Savaria remekül védő kapusának “köszönhették”. Négy perccel a vége előtt szépített a BME, és innentől hihetetlen jeleneteket láthatott az eddigre egészen népesre duzzadó közönség. Három perccel a vége előtt egyenlített a BME egy öngóllal, ám a Szombathely nem adta fel, 2:41-el a vége előtt ismét vezettek, de a Műszaki Egyetem 2:05-el a vége előtt ismét egyenlített, következhetett a hosszabbítás. Az első öt percet a Savaria kezdte jobban, lőttek egy kapufát, ám a vezetést, először a meccsen, a BME ragadta magához, majd két másodperccel a vége előtt meg is duplázta előnyét. A második játékrészben a Szombathely lehozta a kapusát, de rögtön el is veszítette a labdát az utolsó ember, az üres kapuba pedig nem volt nehéz begurítani. Ez a két szerencsétlen momentum megpecsételte a Savaria sorsát, és bár nem adták fel, mentek előre becsülettel, komoly esélyük már nem volt a remekül védő BME kapus ellen. A legvégére lőtt még egy gólt a BME, így összességében megérdemelten jutottak a döntőbe.

ELTE-Szombathely–BME 3-3 hosszabbítás után 3-7

mefob 3

Összességében színvonalas meccseken vagyunk túl, talán az egyetlen kritika, ami eszembe jutott, az az, hogy ha már vizsgaidőszakban van a torna, érdemesebb lett volna hétvégére rakni, úgy talán többen ki tudtak volna látogatni a meccsekre.

Kiemelt kép: https://mozduljra.hu

Képek forrása: https://www.eltefoci.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]