Folytatódik a remek szereplés – dobogón az ELTE-BEAC

Igazi rangadóra lehetett számítani október 17-én a BEAC csarnokban, az addig harmadik helyen álló Romhány SE vendégeskedett a Bogdánfy úton, és nem árulok el nagyon titkot azzal, hogy szomorúan indultak haza a kétszer húsz perc letelte után.

Az egyre jobb teljesítményt mutató ELTE-BEAC azzal a tudattal vágott neki a találkozónak, hogy egy esetleges győzelemmel fellépnek a dobogóra, így a játékosok már első perctől kezdve minden idegszálukkal a meccsre összpontosítottak. Ez meg is látszott a teljesítményben, a játékrész elején magabiztosan tartottuk a labdát, ha kellett okosan faultoltunk, ha kellett Kinde hárított bravúrral, helyzeteket is szép számmal alakítottunk ki, de a gól hiányzott. Előbb Soltész lövését rúgták ki a gólvonalról, majd Mudra szerzett labdát, és tört egyedül a kapura, de mellé gurított.

eltebeac3A kihagyott helyzetek nem törték meg a srácok lendületét, a 10. percben Soltész tartotta meg harciasan a labdát, majd emelte át briliánsan a kifutó Pielt, így a félidő felénél megszereztük a vezetést. Kinde tartotta az eredményt, egy szabadrúgás-variáció után hatalmas bravúrral kapufára tolta a labdát, majd a társak is segítettek, többször blokkoltak veszélyes szituációban. Hamar növelhettük volna az előnyt, egy remekbe szabott akció végén Szini előtt adódott hatalmas lehetőség, de a félmagasan érkező labdát nem sikerült bepofozni a kapuba.

Nem úgy a 13. percben, egy középtávoli lövést csak kiütni tudott a vendégek hálóőre, Szabó pedig remekül érkezett, és kettőre növelte a különbséget. Kerek 28 másodpercig örülhettünk Dávid találatának, a romhányiak villámgyorsan rendezték soraikat, és egy szélről belőtt labdát Torma bombázott a kapuba védhetetlenül. A félidő vége felé megint csak előttünk adódtak lehetőségek, Szini kapott egy remek passzt a kapu előtt, de Piel eszén már nem tudott túl járni. Egy gyors kontra után létszámfölényben támadhattunk, és hiába rúgtak oda Szininek, a síp néma maradt, ezzel elkerülte 6. faultját a Romhány. Ahogy az lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, és jött az egyenlítés: egy felpasszt követően sarokkal kpaott remek labdát Pászti, 8 méterről pedig kapásból bevágta, 2-2. A hátralévő időben Fortuna fogta a kezünket, előbb a kapufa hárított, amikor Kinde már verve volt, majd öt másodperccel a vége előtt egy véleményes szituációban továbbot intettek a sporik, így elkerültük a tízméterest.

A második félidőre kapust cseréltünk, Sajben Marcell várta a piros-kék rohamokat a gólvonalon. Több helyzetet elpuskáztak a vendégek, előbb Takács lőtt kapufát, majd Veres sarkazott mellé és végül egy elcsent labdával sem tudtak mit kezdeni ígéretes szituációban. Ha mindez nem lenne elég, a szabálytalanságokat is szépen gyűjtötték, így a legjobb taktikával éltünk: kivártunk, és amikor lehetőségünk adódott, ki is használtuk. Egy berúgást követő villámgyors passz után Junghoz került a labda, ő pedig pontosan lőtte ki a kapu bal oldalát, újra kettővel vezettünk.

A  28. percben egy apró incidens zavarta meg a játékot, Mészárost nem engedték pályára lépni, mivel a csuklóján leragasztott karkötőt veszélyesnek ítélték a játékvezetők. Az rejtély maradt, hogy az előző fél órában és a kezdés előtt ez miért nem zavarta ez őket…Szerencsére a fejekben ez nem okozott zavart, Sajben védése után átrohantunk a pályán, Mészáros centerezett, az érkező Mudra pedig belőtte negyedik gólunk. Amit az előző félidőben megtett Kinde, most megtette Sajben is, lélektanilag rettentő fontos pillanatban mutatott be elképesztő bravúrt: ketten vezették rá a labdát, de hiába, az utolsó pillanatban még kiütötte a labdát. A 31. percben már öt szabálytalanságnál jártak a nógrádiak, így minden adott volt egy remek befejezéshez, de ebbe igyekeztek beleszólni a vendégek is. Sajnos gyorsan felzárkóztunk faultok tekintetében, így erre is figyelnünk kellet, illetve a helyzetkihasználásunk sem volt az igazi. Szerencsére álltuk a sarat, hiába hozták le a kapusuk, és támadtak 5 mezőnyjátékossal a romhányiak, a 37. percig remekül zárt a védelem, ekkor azonban Takács újra felhozta egy gólra együttesüket.

Ez az egyetlen kihagyás mozgósította az utolsó tartalékokat, többször próbáltuk a saját térfelünkről az üres kapuba emelni a labdát, ez végül sikerült is: Jung Martin másod találatával eldőlni látszott a mérkőzés a 40. percben. Mint tudjuk, futsalban minden megtörténhet, most azonban elmaradt a csoda, “csupán” Soltész tette fel a pontot az i-re: a hatodik odarúgás után megítélt kisbüntetőt olyan magabiztosan lőtte a felső sarokba, amilyen magabiztosság az egész csapatról sütött a mérkőzés folyamán.

Teljesen megérdemeltünk gyűjtöttük be a három pontot, így jeleztük az élen állóknak, hogy komolyan kell számolni együttesünkkel. A következő fordulóban az utolsó helyen álló Magyar Máltai SE gárdájához látogatunk, majd a középmezőnyben tanyázó Kelen SC-t látjuk vendégül. Ilyen teljesítménnyel egyik mérkőzés sem okozhat gondot, és megszilárdíthatjuk helyünket a dobogó alsó fokán.

eltebeac2

Férfi Futsal NB II Közép-nyugati csoport
ELTE-BEAC – Romhány SE: 6-3 (2-2)

ELTE-BEAC: Kinde G. – Jung M., Szini L., Soltész L., Árendás T. csere: Mudra Á., Dobos D., Mészáros Á., Szabó D., Rácz R., Béni Z., Máthé M., Sajben M.
Romhány SE: Piel B. – Nagy G., Veres G., Ruzicska A., Takács M., csere: Matus T., Torma L., Főfai S., Pászti B., Gál J.

Gólszerző: Soltész ( ’10, ’40), Szabó ( ’13), Jung ( ’25, ’40), Mudra ( ’29) ill. Torma ( ’13), Pászti ( ’18), Takács ( ’37)
Sárga lap: Szini, Árendás, Dobos, Mészáros ill. Piel

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]