Magyar bajnok az ELTE-BEAC Futsal!

Története legnagyobb sikerét érte el a BEAC futsal szakosztálya: a Béni Zoltán vezette U17-es csapat lehengerlő teljesítménnyel nyerte meg az NBII-es bajnokság négyes döntőjét! A továbbiakban Rácz Roland beszámolóját olvashatjátok.

Bizakodva várhatta a 17 éven aluliak final four-ját az ELTE-BEAC, és a srácok nem okoztak csalódást a Kruj Iván Sportcsarnokba kilátogató szurkolóknak! Szinte teltház előtt, az elődöntőben a keleti középdöntő győztese, az Energia SC Gyöngyös ellen lépett pályára Béni mester legénysége. Annak ellenére, hogy jól kezdte a mérkőzést az ELTE, mégis a gyöngyösiek szereztek vezetést, amelyet a félidő végéig meg is tudtak őrizni. A BEAC-os srácok viszont nem adták fel, és erőfeszítéseik eredményesnek bizonyultak, először a 21. percen, ekkor Csonka egalizált. Továbbra is a BEAC dominált, ám ennek ellenére újra az Energia szerzett vezetést, amelyre csak a 38. percben érkezett válasz, Dajka részéről. Többen már a hosszabbításra készültek, de az ELTE nem! Egy szemet gyönyörködtető támadás után Östör talált be, amelyre már nem érkezett válasz, így hatalmas erőről tanúbizonyságot téve döntőbe jutott az ELTE!

ELTE-BEAC – Energia SC Futsal Gyöngyös 3-2

ELTE-BEAC: Somogyi Krisztián(k), Boros Roland(c), Diós Péter, Szlovicsák Csaba, Dajka Krisztofer, Csonka András, Kerékgyártó Zalán, Kerékgyártó Marcell, Östör Martin, Borbély Gyula(k), Stégner Norbert

Edző: Béni Zoltán

Gólszerzők: Csonka András, Dajka Krisztofer, Östör Martin

 

A másik elődöntőből az Airnergyt lelépő Kelen SC jutott a fináléba. A párosítást látva is izgalmas mérkőzésre lehetett számítani, ennek megfelelően léptek fel a csapatok a mérkőzés elejétől. A kezdetektől nyíltan játszottak a csapatok, a meccs legelején pedig a Kelen volt veszélyesebb, de Somogyi többször is bravúrral mentett, amelyek fontossága Diós Péter első találatánál nyert igazán érdemet! Kapusunk meccsben tartotta a csapatot, a mezőnyjátékosok pedig a szó szoros értelmében fiesztát rendeztek: 13 perc leforgása alatt 7, káprázatos gólt szerezve döntötték el a döntő végkimenetelét! Meg kell jegyezni, hogy az első félidőben teljesen széteső Kelen a második félidőben mindent megtett, hogy visszajöjjön a meccsbe, becsülettel végigküzdöttek a második félidőt, de ezen a napon nem volt ellenfele az ELTE-nek! A végeredmény 9-3, elsöprő és megérdemelt ELTE bajnoki cím!

ELTE-BEAC – Kelen SC Futsal 9-3

ELTE-BEAC: Somogyi Krisztián(k), Boros Roland(c), Diós Péter, Szlovicsák Csaba, Dajka Krisztofer, Csonka András, Kerékgyártó Zalán, Kerékgyártó Marcell, Östör Martin, Borbély Gyula(k), Stégner Norbert

Edző: Béni Zoltán

Gólszerzők: Kerékgyártó Zalán (3) Csonka András (2), Diós Péter, Kerékgyártó Marcell, Boros Roland, Dajka Krisztofer

Aktuálisan, a május 6-i BEAC – Az elsők kiállítás után, Béni Zoltán mester, a csapathoz intézett szavai mindent elmondanak, mekkora sikere ez mind a futsal szakosztálynak, mind az BEAC-nak: “Azt gondolom tényleg csak évek múltán fogjátok majd igazán fel micsoda csodát élhettünk ma át. Kitörölhetetlenül ott vagyunk a történelem lapjain és Ti is elsők vagytok…a BEAC történetének első FUTSAL MAGYAR BAJNOKAI”

A tornáról készült galériát itt találjátok.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]