Mozdulj Rá! rendezvény ELTE-s sikerekkel

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség Mozdulj Rá! kampányának célja, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres sportolás fontosságára. A kampány első kiemelt rendezvénye a Hősök terén 2016. május 5-én 10.00 és 18.00 között került megrendezésre. Az eseményent látványos bemutatók, illetve a kampány fő kuriózuma, a Győzz le egy olimpikont merkőzések is színesítették, ahol ELTE-s sikerek is születtek.

Május 5-én, a Hősök terén került megrendezésre a Mozdulj Rá! kosárlabda ünnep, amely sok érdeklődőt vonzott. Prof. Dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke kiemelte mennyire fontos a folyamatos és rendszeres sportolás, mely kihat egész életünkre. Szalay-Bobronviczky Alexandra, főpolgármester-helyettes asszony, az esemény fővédnöke beszédében hangsúlyozta, hogy a főváros kiemelten kezeli az egészséges és rendszeres testmozgás fontosságára való figyelemfelhívó kampányt, melyben kiemelt szerepe van az egyetemen elkezdett vagy akár folytatott aktív és rendszeres sportnak.

A megnyitó után a Face Team Akrobatikus Sport Színház Youngsters bemutatójában gyönyörködhetett a közönség, majd be is állhattak kipróbálni a trambulinról zsákolást, illetve egyéb kosaras ügyességi feladatokat. Az eseményen Get into Rugby elnevezésű látványos bemutatót tartott a rögbi csapat is, mely elemeit szintén kipróbálhatta a közönség.

A Mozdulj Rá! kampány keretén belül egyetemisták kihívásokat intézhettek három olimpikonhoz (Cseh Lászlóhoz, Heidum Bernadetthez és Joó Abigélhez) és szintén ezen a napon, a Hősök terén az általuk kiválasztott sportágban mérkőzhettek meg velük, a közönség pedig Dobor Dezső élvezetes közvetítésével szurkolhatott kedvencüknek. A mérkőzések ELTE-s szempontból sikeresek voltak: Magas Dávid squash ütővel való tollasozásban, Tolnai Gyula pedig pingpongban győzte le Joó Abigélt. Egyetemünkről még Berta András indult, aki Heidum Bernadettet hívta ki strandröplabdával való kosár pontdobásra, viszont ezen a meccsen a gyorskorcsolyázó olimpikon győzedelmeskedett.

A rendezvény másik kiemelt eseménye az egyetemi kosárlabda büntetődobó rekordkísérlet volt, amely az előzetes összesített adatok alapján 13 felsőoktatási intézmény részvételével, összesen 363 fővel, 44 315 rádobott büntetőkísérlettel és 22 510 db eredményes büntetődobással zárult. A kísérletben az ELTE is részt vett.

Az eseményt jelenlétével megtisztelte az Ausztráliában élő, de egy hónapra éppen hazalátogató Hódy László, aki az 1955-ben Népstadionban megrendezett és ott Európa Bajnokságot nyert magyar kosárlabda válogatott tagja volt. Záróakkordként pedig a Face Team és a MEFS egy flashmobbal hívta fel a rendszeres testmozgás fontosságára a figyelmet, melyhez egyetemisták, kisiskolások és turisták is örömmel csatlakoztak.

forrás: mefs.hu

kép: mefs.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]