Az ELTE Hallgatói Önkormányzatának közleménye a LEN-en történtekkel kapcsolatban

A napokban több vezető médium is beszámolt róla, hogy május 5-én, a Lágymányosi Eötvös Napokon (LEN) három fiatalt, köztük egy egyetemista lányt is megvertek a biztonsági őrök. Az ELTE Hallgatói Önkormányzata közleményében az erőszak minden formáját elítéli, és idegennek tartja az ELTE és a LEN céljaitól, szellemiségétől.

„Tegnap, május 5-én éjjel a LEN-nagysátor bejáratánál a biztonsági őrök szétverték a barátomat, a barátainkat és engem is többször megütöttek. A verekedést ők kezdeményezték, és sok tanú bizonyíthatja, hogy miután leütötték a barátomat és a földön feküdt, az egyik biztonsági őr többször fejen és gyomron rúgta, a másik ismerősömet orron és arcon verték, engem háromszor úgy megütöttek, hogy leestem a földre (pedig én egyszer sem ütöttem, csak kiabáltam nekik, hogy ne bántsák a többieket)”  – Pénteken ez a kiírás jelent meg az esemény oldalán, az ügy részleteiről nagyon kevés hiteles információ látott eddig napvilágot. Annyi bizonyos, hogy a járőrök 9 percen belül a helyszínre érkeztek, a szükséges intézkedést megtették, majd a történtek tisztázására a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság feljelentés kiegészítést rendelt el.

A mai napon az ELTE Hallgatói Önkormányzata közleményében jelezte, hogy a vezetéssel is együttműködve tényfeltáró vizsgálatot indítottak, és természetesen minden segítséget és támogatást megadnak a történtek teljes feltárása érdekében.

A teljes közlemény itt olvasható.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]