Ki lesz az egyetemi tollaslabda királya?

Nemrég került megrendezésre az asztalitenisz MEFOB, már itt is a következő ütős sport egyetemi bajnoksága: a tollaslabda MEFOB. Április 22-23-án a Pannon Egyetem idén megújult Tornacsarnokában kerül megrendezésre a verseny.

Pár éves kihagyás után a tollaslabdázó egyetemisták újra Veszprémben gyűlhetnek össze, hogy eldöntsék a 2016-os év egyetemi bajnoki címének sorsát. A szervező Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézet a Veszprémi Egyetemi Sport Clubbal közösen igyekezett az időpont megválasztással a tollaslabda sport elit egyetemi versenyzőinek is kedvezni, így – az amatőr sportolók mellett – remélhetőleg magas színvonalú, látványos szetteket is láthatnak a nézők.

A MEFS elsődleges célja most is, mint minidig a magyar egyetemi-főiskolai országos bajnoki címek odaítélése. További cél, hogy a hallgatók körében népszerűsítsék a meghirdetett sportágakat, és a sportági szövetségekkel együttműködve elősegítsék a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) és az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) versenyeire történő kiválasztást.

Az I. helyen végzők szokás szerint elnyerik a „Magyarország 2015/2016-os tanévi Egyetemi-Főiskolai Bajnoka” címet, illetve a dobogón álló egyéni versenyzők és csapatok érem díjazásban részesülnek.

 

forrás: mefs.hu

kép: pixabay.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]