A Debreceni Egyetem nyerte a II. Csörgőlabda MEFOB-ot

November 26-án második alkalommal rendezett csörgőlabda országos döntőt az ELTE és a BEAC.

Az ELTE Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda (SHÜTI) által kezdeményezett torna célja, hogy lehetőséget adjon az integrált sportolásra, a látássérült hallgatótársakkal történő azonosulásra, népszerűsítse a csörgőlabda sportágat, illetve elősegítse a felsőoktatási parasport fejlődését.

Az ELTE Inkluzív Sportnapok csörgőlabda kupáiból kinövő országos bajnokság – a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, a Magyar Kézilabda Szövetség, a HÖOK, a Nemzeti Sportközpontok, az ELTE SHÜTI és a BEAC együttműködésével – a Tüskecsarnok egyetemi tornatermében került megrendezésre.

Az ünnepélyes megnyitón Szalay Krisztián, az ELTE sportért felelős rektori biztosa a rendező egyetem és sportegyesületének nevében köszöntötte a résztvevőket és büszkén mutatta fel a MEFS trófeáját, amelyet az ELTE nyert el a 2021-es intézményi pontversenyben.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság újraválasztott elnöke kiemelte, hogy minden sport mindenkié, és fogyatékosnak lenni nem azt jelenti, vesztesnek lenni. „Óriási dolog, hogy ma itt ennyi ép és látássérült egyetemi hallgató közösen méretteti meg magát egy parasportban” – hangzott el a BEAC alelnökének beszédében.

Kovács György, a MEFS főtitkár helyettese kifejezte köszönetét az ELTE és a BEAC részére a rendezvény megszervezésért, és elmondta mekkora öröm számára, hogy az idei évben több csapat vesz részt a csörgőlabda MEFOB-on!

A résztvevőket köszöntötte még Szappanos Pál István, a Magyar Kézilabda Szövetség Parasport Bizottságának elnöke, valamint Murai László, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Dani Gyöngyi, a tokiói paralimpián bronzérmet szerzett, 4-szeres ezüst és 2-szeres bronzérmes vívó, dr. Babos János, az ELTE Szolgáltatási igazgatóság igazgatója, Simon Gábor, a BEAC igazgatója, Toponári Gábor, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny és Szabadidősport Szövetség ügyvezető elnöke, Varga Réka, az ELTE EHÖK Elnöke, valamint Dányi Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója.

A megnyitót követően egy gálamérkőzésre is sor került, ahol többek között Szabó László, Dányi Anita, Murai László, valamint Simon Gábor is megmérkőztek a Magyar Csörgőlabda Válogatott tagjaival.

A tornán a Budapesti Corvinus Egyetem két csapata, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Széchenyi István Egyetem, a Testnevelési Egyetem, az ELTE Savaria Egyetemi Központ, valamint az ELTE koedukált csapatainak összecsapásait követően a Debreceni Egyetem csapata állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára és lett a második egyetemi torna bajnoka.

Végeredmény:

  1. Debreceni Egyetem
  2. ELTE HÖK
  3. ELTE Savaria Egyetemi Központ
  4. Budapesti Corvinus Egyetem 2
  5. Testnevelési Egyetem
  6. Miskolci Egyetem
  7. Széchenyi István Egyetem
  8. Budapesti Corvinus Egyetem

Különdíjasok:

  • Legjobb támadó: ELTE Savaria Egyetemi Központ
  • Legjobb védekező: ELTE HÖK
  • Fair play-díj: Budapesti Corvinus Egyetem 2

Az eseményen készült fotók elérhetőek a BEAC Facebook-oldalán.

Forrás: BEAC

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]