Budapesti Tavaszi Fesztivál 2016-ban is

A 36. Budapesti Tavaszi Fesztivál színes összművészeti műsorral várja az érdeklődőket: komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, pop, világzene, tánc, színház és képzőművészeti program is része a kínálatnak. A fesztivál különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar előadók mellett igazi világsztárok lépnek majd fel, illetve a fesztivál tizenhét napja alatt számos ős- és magyarországi bemutató, valamint társintézményekkel szoros együttműködésben megvalósuló program is lesz.

2016-ban több tucat helyszínen zajlanak majd az események: a Müpa és az Operaház mellett a Zeneakadémia, a Bálna, a Pesti Vigadó, a Budapest Music Center, továbbá a fővárosi színházak és kulturális intézmények, múzeumok is kiemelt programhelyszínek lesznek. A továbbra is a Müpa, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésében megvalósuló programsorozat Budapest meghatározó kulturális intézményeinek és helyszíneinek bevonásával folyamatosan szélesíti kínálatát – olvasható a Budapesti Tavaszi Fesztivál honlapján.
Kiemelt program lehet Csukás István 80 című esemény, amelyet a magyar költészet napjára szerveznek meg, hallhatunk Beethovent, Csajkovszkijt, Liszt Ferencet és Rachmaninovot a Nemzeti Filharmonikusoktól, láthatunk színdarabot Musiltól és Bertold Brechttől. Mindezeken kívül fellép a hazai Accord Quartet, a nemzeti ismeretségű zongoracsillag, Robert Glasper, de a zenén kívül a tánc is képviselteti magát a Kinshasa Electric formáció által.
Minden egyéb érdekesség és további program megtalálható a fesztivál hivatalos honlapján.

Forrás és kép: btf.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]