2015 legjobb sportolóit és edzőit díjazták a Nemzeti Színházban

Idén az M4 Sport – Az Év sportolója gála elnevezést kapó díjátadót már az 58. alkalommal rendezték meg a Nemzeti Színházban. Január 14-én több sikeres magyar sportoló vehette át az év sportolója díjat különböző kategóriában. A szokásoknak megfelelően ezúttal is a magyar sportújságírók szavaztak a legjobb sportolókra és edzőkre, illetve azokra a külföldi szakemberekre, akik a magyar sportsikerekért dolgoztak.

Az Év női sportolója hatalmas fölénnyel Hosszú Katinka lett, akinek díját Amerikában való tartózkodása miatt édesanyja vette át, aki elmondta, hogy felkészülési szempontjából nagyon fontos az austini verseny, így Katinka nem tudott eljönni az eseményre. Az Év férfi sportolójának szintén egy sikeres magyar úszót, Cseh Lászlót választották.

Az Év edzője Dárdai Pál lett, aki a Hertha BSC beleki edzőtáborából jelentkezett be. A döntést sokan helytelennek vélték, és Dárdai helyett a Hosszú Katinkát edző Shane Tusupot vélték az év legjobb edzőjének. A futball további sikereket is besöpört az est folyamán: az Év csapata díjat a férfi labdarúgó-válogatott nyerte el a futball EB-re való kijutással. Az Év labdarúgója Király Gábor lett – aki idén a Magyar Aranylabdát is elnyerte -, mögötte Nikolics Nemanja és Böde Dániel végeztek. Priskin Tamás norvégok elleni találata lett az Év gólja.

Az Év fogyatékkal élő sportolója címet Gelencsér Róbert kapta, aki szervátültetett atlétaként ért el nagyszerű sikereket 2015-ben. A hölgyeknél is megválasztották az Év fogyatékkal élő sportolóját, ebben a kategóriában az úszó Gyurkó Alexandra bizonyult a legjobbnak. Az Év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzőjét is díjazták, a győztes Galambos Zsolt, kosárlabda-szakágvezető lett.

A gálán a Honvéd táncegyüttes szórakoztatta a közönséget, majd a Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke mondott beszédet. Az est folyamán MLSZ életműdíjat kapott Szepesi György, valamint MSÚSZ életműdíjában a legendás tornaedző, Károlyi Béla részesült.

forrás: 24.hu

kép: 24.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]