Jön az ergométeres MEFOB

Az idei év legelső összegyetemi sporteseménye az ergométeres MEFOB, ami január 17-én, délelőtt 9 órai kezdettel rajtol a győri Audi Arénában.

A Magyar Evezős Szövetség, a Vízisport Csodasport Kft., a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub, és a MEFS rendezésében kerül sor idén az ergométeres MEFOB sporteseményre január 17-én, Győrben. A már évek óta sikeres rendezvényre ebben az évben is sok versenyzőt és még több szurkolót várnak.

A szervezők számos kategóriában hirdetnek indulást: egyéni, csapat és para versenyszámok is szerepelnek majd az eseményen, különböző hosszúságú távokon. Több korosztály is képviseltetheti magát; a serdülőktől egészen a Masters J, azaz a 80+ korosztálynak is lehetőség nyílik a rajthoz álláshoz. Lesznek egyetemi versenyszámok is: Női Egyetemi egyéni (2000 m), Férfi Egyetemi egyéni (2000 m), Egyetemek közötti csapatverseny (négy fő, min 1 női versenyző – 500 m). Valamint csapatverseny is lesz, melyen négyfős csapatok indulhatnak, életkori és férfi-női arányok megkötése nélkül – egyes intézményekben, vállalatokban dolgozók pl. felsőoktatási intézmények tanárai, MESZ iroda dolgozói, MOB-s edzők, versenybírók, különböző céges csapatok stb.

A futambeosztást mától lehet letölteni a Magyar Evezős Szövetség hivatalos weboldaláról. Nevezést lemondani csak lemondási díj ellenében lehet, a nevezési díj nem kerül visszatérítésre. Továbbá ha egy csapat a versenyszabályban meghatározott időpontig nem adja be a versenybíróságnak a lemondását és a rajtnál, illetve a mérlegelésnél nem jelenik meg, a nevezési díj tízszeresét kell megfizetnie.

Egy versenyen a legeredményesebb versenyzők díjazása sem maradhat el: minden versenyszám első három helyezettje érmet kap (amelyik korosztályban háromnál kevesebb nevező indul, a korosztály összevonásra kerül a következő korosztállyal és időjóváírással számítják az eredményeket). A masters versenyzők értékelése korosztályonként történik. Felnőtt és felnőtt könnyűsúlyú kategóriában induló, versenyengedéllyel nem rendelkező (evezés sportág versenyrendszerében részt nem vevő / amatőr) sportolók eredményeit külön értékeljük, az I-III. helyezettek külön díjazásban részesülnek.

Különleges szabályok az ergométeres MEFOB-ra vonatkozóan: Az evezős válogatottaknak és válogatottságra pályázóknak az indulás kötelező! Az indulók számától függően a férfi felnőtt és U23 versenyzők egy futamba sorolása lehetséges. A mérlegelés a könnyűsúlyúakra vonatkozó szabályokon túl, minden felnőtt, U23, ifjúsági és serdülő számban induló számára a futama előtt legkésőbb 30 perccel kötelező! A mérlegelés leghamarabb az adott futam előtt 2 órával kezdődik. A résztvevőket korosztályonként a korábbi eredményeik alapján futamokba sorolják, viszont a tanuló versenyzőket a klubok saját belátásuk szerint a serdülő II futamba nevezhetik be. Aki a rajt idejében nem jelenik meg a számára kijelölt ergométernél, a versenyből kizárja magát. A verseny feladása esetén újrakezdésre lehetőség nincs. Futamot egyszer indítunk újra, minden további kiugrás azonnali kizárást von maga után, függetlenül attól, hogy egyedül, vagy többen ugranak-e ki.

Látogassatok el minél többen Győrbe január 17-én, és szurkoljatok kedvenceiteknek!

forrás: mefs.hu

kép: flickr.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]