Feledi János – Feledi Project R E K V I E M

A Nemzeti Táncszínház szervezésében Rekviem címmel mutatja be új darabját a Feledi Project 2016. január 20-án a MOM Kulturális Központban, melynek zenéjét Balázs Ádám, magyar származású Hollywoodi zeneszerző jegyzi.

A korábban hazai illetve amerikai filmek és sorozatok zenéjét szerző Balázs Ádám először készít zenét magyar tánctársulatnak. A fiatal művész Hősök Útja című munkáját 2006-ban a New Yorki-i Carnegie Hallban is bemutatták.
A Rekviem sajátos zenei világú, leginkább filmes, szimfonikus hatású táncelőadás lesz, megfűszerezve kortárs elektronikai effektekkel – nyilatkozta Feledi János és Balázs Ádám.

Rekviem. Gyászmise. Kinek mit jelent egy Rekviem, milyen emlékek tódulnak fel benne, igazán egyéni.
Mindenkiben felveti a halálhoz való viszonyulás kérdését.
Az előadás az élet és halál közti lebegés állapotát ragadja meg, letisztultan áhítatosan, mely felvillantja az élet körforgását és megújulását. A halál küszöbén álló ember szemszögéből látjuk az előadást, aki a halálra, mint egy új korszak kezdetére való felkészülésként visszatekint életére. Minden szép és keserű pillanata lepereg a szeme előtt.

Zűrös világban élünk, amik sejtetik a gyászt. Bármerre megyünk, zárt falak! Életünk egy nagy labirintus, útvesztő, melynek végén az elkerülhetetlen találkozás az ismeretlennel: a halállal. Ezzel a gondolattal nehéz szembenézni. Kötéltáncot járunk. Ahogy közeledünk a halálhoz, egyre erősebben húz a kötél, de elszakad. Ott lógunk a levegőben. Föld és ég között. Ez az állapot méltó atmoszférát kölcsönöz az emlékezésre.

Létünk elfogadásokból és elengedésekből áll.
Élet és halál megrendítő találkozása.

Tisztelgés szeretteink emlékének.

Előadók, táncművészek: Horváth Zita (Badora Társulat), Nagy Emese, Wéninger Dalma, Csizmadia Tamás (Badora Társulat), Darabont Áron, Frigy Ádám
Fény: Stadler Ferenc
Díszlet, látvány: Minorics Krisztián
Zeneszerző: Balázs Ádám
Rendező-koreográfia: Feledi János

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Táncszínház, RNR Művészeti Ügynökség, Synetic Pharma Kft

Az előadás az RNR Művészeti Ügynökség és a Nemzeti Táncszínház közös előadása!

Forrás, kép: www.tancszinhaz.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]