A Saul fia sikerrel vette a Golden Globe díjátadót is!

Hosszú, 27 éves kihagyás után került magyar film a mezőnybe, és ami nem sikerült Szabó Istvánnak, azt most Nemes Jeles László elérte. A Saul fia az első magyar film, amelyik nyert a Golden Globe-on. A díjat pedig az a Helen Mirren adta át, aki pár évvel ezelőtt Szabó István Az ajtó című filmjében játszott főszerepet. Miután kinyitotta a kategória győztesének nevét tartalmazó borítékot kiemelt, hogy egy olyan ország diadalmaskodott, amely eddig még nem nyert a Golden Globe-on.

Nemes Jeles László a díjat Röhrig Gézának, producereinek, a Magyar Nemzeti Filmalapnak és a Sony Pictures Classicsnek köszönte meg. „A holokauszt az elmúlt évek során egy absztrakt fogalom lett. Számomra pedig egy arc – ne feledjük el ezt az arcot!” – mondta a rendező, majd lement a színpadról. A díjátadó után az MTI-nek így nyilatkozott Nemes: „A holokauszt megmutatta, hogy meddig tud fajulni egy civilizált társadalomban a gonoszság, hogy az ember miként tud szörnyeteggé válni”.

A Saul fia már eddig is számos díjat megnyert, többek között Cannes-ban a fesztivál nagydíját. Immár az Oscar-jelöltek listájára való felkerülésért szoríthatunk. Az Oscar-jelöltek listáját január 14-én, csütörtök délután jelentik be.

Forrás: index.hu, origo.hu
Kép: MTI

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]