Biztató eredmények Ljubljanából

A ljubljanai cheer Európa-bajnokságon az első látszat ellenére nagyon jól szerepeltek az ELTE-s lányok és fiúk. És a legfontosabb: minden pillanatát élvezték a szereplésnek, a versenynek.

A European Cheerleading Championshipen vettek részt az ELTE Cheer Team tagjai, a versenyre még a III. ÉTC Cheerleading Championship magyar bajnokságon kvalifikálták magukat május végén.

Nem volt könnyű dolguk a csapatoknak, de így is büszkék lehetünk minden versenyzőnkre: a sportot 3 éve űző csapataink olyanokkal is összekerültek a mostani megmérettetésen, akik már sokadik generációs versenyzőknek számítanak, húszéves rutinnal. Sőt a mezőny is óriási volt: 23 országból 3000 sportoló érkezett Szlovéniába a versenyre.

Az ELTE-sek közül az ELTE Coed Group, a magyar válogatott érte el a legjobb helyezést az Európa-bajnokságon, a 11. helyet szerezték meg. Az ugyancsak magyar válogatott ELTE Veres Sisters és az ELTE Partner Stunt csapatok a 14. és a 12. helyre futottak be.

További eredmények: ELTE Hip-hop Double 12. hely, ELTE Coed Team 15. hely, ELTE Cheer Dance Team 14. hely

A 10. utáni (vagy az érmet nem érő) helyezések senkit se keserítsenek el: az ELTE-s fiúk és lányok sokkal tapasztaltabb ellenfelek között is a középmezőnyben végeztek – miközben minden kategóriában húsznál több induló volt. Kovácsik Rita tanítványainak a mostani Európa-bajnokság tehát még egy nagyon hosszú, és, reméljük, hogy sikerekben dúskáló út eleje.

Gratulálunk és kívánunk újabb sikereket!

Forrás: mefs.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]