Aranyeső a sportolókra

Összegzünk, és azt sem tudjuk, kikre legyünk a legbüszkébbek az ELTE-s sportolók közül: a cheerleaderekre, a röplabdásokra, az atlétákra vagy a tollaslabdázókra.

Kezdjük a cheerleadinggel: a III. ÉTC Cheerleading Championshipen, a magyar bajnokságon az ELTE-sek összesen 2 bronzot, 4 ezüstöt és 4 aranyat szereztek – de talán ennél is fontosabb, hogy eredményeikkel 8 kvótát is elnyertek a júniusi Európa-bajnokságra, az aranyérmesek pedig a következő szezon magyar nemzeti csapatába is bekerültek. Egy versenyző így emlékezett vissza: “Bevonulni a csarnokba, hallani a zenénket, tökéletesen kivitelezni egy dobást, forgást, emelést, miközben elvakít egy reflektor, elcsípni egy-egy döbbent tekintetet, hallani a közönséget és a többi csapattagot kiabálni-szurkolni, átvenni az érmet és tudni, hogy Európa-bajnoki szereplők lettünk, életre szóló élmény volt.” Az ELTE Coed Team versenyvideója fentebb látható. A több méter magasra dobott lányokért és a minden gólörömnél szebb ünneplésükért mindenképp megéri végignézni.

A MEFOB (Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokság) idei röplabdadöntőjén az ELTE-s röplabdás lányok nyertek, méghozzá úgy, ahogy Harry Potter kviddicsbajnokságairól az halványan rémlik: a csapatok (ELTE, Szent István Egyetem, Budapesti Corvinus Egyetem és Testnevelési Egyetem) körbeverték egymást, így a jobb játszmaarány döntött – így állhattak a mi röplabdásaink két szinttel feljebb a dobogón, mint egy évvel korábban.

Aki látott már tollaslabdaversenyt, az tudja, hogy kemény sportról van szó; most a Zrínyi Amatőr versenysorozaton elért ELTE-s sikereknek is örülhetünk: Galgóczi Gergő éppen lecsúszott a dobogóról, Tóth Richárd viszont már a csoportkörben is veretlen volt.

Hét egyéni aranyérmet és a csapatverseny második helyezését hozták el az ELTE-s atléták: Srp Miklós (10 km gyaloglás), Perjés Fanni (500 m sík), Ferenc Katalin (5000 m sík), Kővári Tamás (400 m gátfutás), tízpróba Botka Levente (tízpróba). Vindics Balázs pedig még jobban teljesített, hiszen két számban is (1500 m sík, 800 m sík) aranyérmet szerzett.

Forrás: BEAC

Kép: Kovácsik Rita albumai 1, 2

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]