Kedden indul az EFOTT!

2015. július 14-19. között kerül megrendezésre Velencén az év legnagyobb hallgatói bulija, az EFOTT. Azonban az EFOTT nem csak buli, hiszen a szervezők évek óta nagy hangsúlyt fektetnek a látogatók kulturális- és sportéletének fellendítésére. Ennek köszönhetően a napközbeni programok évről-évre bővülnek, a látogatói számok pedig rekordokat döntenek. Az idén jubiláló fesztivál kedd délután 14 órakor nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, azonban az előkészületek már nagyban zajlanak. Ma délután bejártuk a helyszínt, hogy lássuk, hogy állnak a munkálatok.

A 40. évfordulóját ünneplő EFOTT házigazdája az Óbudai Egyetem, helyszíne pedig Velence, ahol a felhőtlen szórakozás mellett a vízparti nyaralás lehetőségét is biztosítják a fesztiválozók számára. Idén rekordlátogatottságra számítanak a szervezők, ezért a 2012-es paraméterekhez képest 40%-kal növelték mind a fesztivál, mind a kemping területét, így minden eddiginél nagyobb területet foglalhatnak el az efottózok. A bulizni vágyók tizenkét zenei helyszín közül válogathatnak, míg az aktív kikapcsolódást kedvelők számos sportprogram közül válogathatnak, így kipróbálhatják a teqballt, a buborékfocit vagy a vívást. Keressétek a Be Offline sátrát, ahol sok kreatív sportprogram között a méltán népszerű angry birds játék kézzelfogható változatát is kipróbálhatjátok.

Épül a nagyszínpad is, ahol a hét folyamán olyan neves fellépőkkel és zenekarokkal találkozhattok mint Dub FX, a Halott Pénz, a Quimby, a Brains vagy a Kiscsillag, szombat este pedig az EFOTT 40! szülinapi megakoncert keretei között olyan régi és mai kedvencek állnak egyszerre színpadra és elevenítik fel az elmúlt negyven évet mint a Mary Popkids–Somló Tamás vagy az Intim Torna Illegál–Kozsó párosítás.

Maszlavér Gábor fesztiváligazgató kihangsúlyozta, hogy idén a legfőbb törekvés, hogy ne legyenek üresjáratok a napban, ezért 0-24 órás programokkal készültek a szervezők, ügyelve arra, hogy a főiskolás és egyetemista célcsoport mellett a fölöttük álló generációk is bőséges programokból választhassanak. Így a számtalan gasztronómiai program mellett mai filmeket felsorakoztató kertmozi is nyílik az EFOTT-on.

Ne csak mulass, mozdulj is! A Tekerj az EFOTT-ra kezdeményezéssel csoportosan juthatsz le Budapestről bringáddal a fesztivál helyszínére. A szervezői team viszi le a csomagjaidat a helyszínre, és mindamellett, hogy jól felszerelt szervizzel is készülnek, a bringabarátoknak külön kempinget is biztosítanak, ahol folyamatosan őrzik a kétkerekűdet.

Az idén 100.000 fős látogatottságra számító fesztivál jófej egyetemistákkal, meleg napsütéssel és rengeteg koncert-, sport-, kulturális és gasztroprogrammal várja vendégeit a Velencei-tó partján.

Forrás: EFOTT

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]