Két napja dübörög az EFOTT

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) 1976-ban nyitotta meg először kapuit, ezért ma már Magyarország egyik tradicionális fesztiváljának számít. Évről évre más helyszínen jelentkezik újra és újra, az ifjúság mindig máshova látogat el, így ismeri meg az új generáció Magyarország szépségeit. Az első találkozóhely a Pécs melletti Abaligeten volt, ahol 350 hallgató vett részt a négynapos rendezvényen. Az idei hatnaposra bővült fesztiválon már várhatóan 100.000 fiatal szórakozik együtt a hűsítő Velencei-tó partján.

Már az EFOTT fesztivál 0. napján rekordnagyságú tömeg volt a korábbi évekhez képest, így sajnos elkerülhetetlenné vált a több órás sorban állás a kapuban. Mégis érdemes volt már kedden leutazni, hiszen a 20 éves fennállását ünneplő Ganxsta Zolee és a Kartel formáció egy kétórás szupershow-val készült rajongói számára.

Szerdán körbejártuk a Civil falut, ahova számos egyesület és kezdeményezés kitelepült, akik rengeteg programmal, játékokkal, apró ajándékokkal várták a látogatókat. A Magyar Cserkészszövetségnél saját fotóval ellátott kitűzőt gyűjtöttünk be, az ELTE sátornál medencébe lógatott lábbal kvízeket töltöttünk ki, amiért cserébe vízipisztolyt, napszemüveget vagy pénztárcát kaptunk ajándékba. A Budapesti Corvinus Egyetem sátránál pedig igazi színes-szagos fesztiváltetkót fújtak ránk a srácok. Végül a strand óriás csúszdáján lecsúszva csobbantunk a kék vízbe.

A hét hátralevő line-upja a Rauch Arénában a Pál utcai Fiúk, The Carboonfools, a Cloud 9+, a Pepsi Nagyszínpadon pedig olyan szuperprodukciók várnak rátok mint a Tankcsapda, Vad Fruttik, Halott Pénz vagy a világhírű Dub FX, aki nem először látogat el hazánkba. A 32 éves Benjamin Stanford utcazenészként kezdte munkásságát és pár év alatt meghódította Európát. Ezúttal két olyan barátjával lép színpadra, akikkel már 12 éve örömzenélnek együtt. Szájdobolással, dubstep, reggae, hiphop, drum and bass és popzenei műfajokkal egyaránt dolgozik, gazdag hangzású számait élő hangminták, effekt pedál és a saját torka segítségével állítja össze – ráadásul az ausztrál fellépő tervei szerint a koncert után még néhány napot eltölt hazánkban barátaival.

 

Forrás: efott.hu

Fotó: Nagy Ádám Zoltán

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]