Országos Felsőoktatási Sport- és Egészségtudományi Konferenciát szervez az ELTE Sportiroda

A január 28-i konferencián többek között az egyetemi sport- és a sportinfrastruktúra helyzetéről lesz szó. Az érdeklődőket az egyetemek sportszolgáltatási kínálatáról szóló kerekasztal-beszélgetés és egészségpszichológiai előadás is várja.

Január 28-án egész napos sportkonferencia lesz az ELTE BTK-n!

A felsőoktatási sportélet az elmúlt néhány évben komoly fejlődésen ment keresztül, ebben az időszakban több fórumon, különböző felsőoktatási intézmények vendéglátásában tartottak hasonló rendezvényt, ahol kialakulhatott egyfajta szakmai párbeszéd. Ennek a folyamatnak a következő állomása az ELTE-n rendezett konferencia, amely egyúttal az egészséges, aktív életmód támogatása is a felsőoktatási szférán belül.

A rendezvény elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a felsőoktatást kiemelten érintő sport- és egészségfejlesztési kérdésekre, valamint az aktuálisan jellemző hazai, illetve nemzetközi tendenciákra. A konferencia emellett segítséget kíván nyújtani a hazai felsőoktatásban tapasztalt sport- és egészségtudatosság folyamatos növeléséhez.

A célkitűzések között a felsőoktatási sport szereplői számára tudományos keretek között zajló tapasztalatcsere lehetősége szerepel, valamint a különböző nézőpontok, módszerek megvitatása a felsőoktatás által kínált sportszolgáltatás és egészségfejlesztés kapcsán. A konferencia délelőtti és kora délutáni programja során a sporttudományi kérdések, a délutáni szekcióban egészségtudományi témák kerülnek előtérbe.

Az Országos Felsőoktatási Sport- és Egészségtudományi Konferencia átfogó képet kíván nyújtani mind az egészségtudományok, mind a sporttudományok aktuális, a felsőoktatás szempontjából is releváns kérdéseiről. Ennek fényében olyan témák kerülnek bemutatásra, mint

  • az egyetemistákra jellemző szabadidő fogyasztási szokások, tendenciák
  • a felsőoktatási sport menedzsment szemléletű megközelítése, gazdasági alapokon való működésének lehetőségei
  • az egyetemek sportszolgáltatási kínálatának kérdései
  • az egyetemi sportinfrastruktúra helyzete
  • a sport, mint a megküzdés eszköze a felsőoktatásban
  • a sport szerepe a köznevelésben és hatása a felsőoktatásra
  • az egészségfejlesztés lehetőségei ma a felsőoktatásban
  • hatékony programok az egészségfejlesztésben
  • a stressz és testi és lelki egészség összefüggései
  • a jövő egészsége, egészség a digitális világban: internet, játékok, alkalmazások

A rendezvény programjával és az arra való regisztrációval kapcsolatban további részleteket IDE kattintva, az ELTE hivatalos oldalán találtok!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]