ELTE-s éremeső

A 2013/14-es évben több mint félszáz, egész pontosan 55 éremmel lettek gazdagabbak egyetemünk sportolói a MEFOB (Magyar Egyetemi- Főiskolai Országos Bajnokságok) által rendezett viadalokon.

Ebben az évezredben még nem sikerült ennyi érmet nyerni. Szám szerint 14 arany-, 21 ezüst-, és 20 bronzérmet gyűjtöttek sportolótársaink. Kis túlzással ékszerészetet is nyithatnának a megszerzett érmekből. Csak az atlétáink 12 éremmel gazdagították az ELTE éremgyűjteményét. Úgy fest, hogy még mindig az atlétika az egyik legsikeresebb sportágunk.

Azonban más versenyeken elért eredményekre is büszkék lehetünk. Kiemelkedő a cheerleader lányok és tollasozók teljesítménye is, ami szintén érmekben mérhető.

A legsikeresebbek között kell megemlítenünk a tavaly két aranyéremmel is büszkélkedő Kis Gyulát, a nemzetközileg is egyre elismertebbé váló atlétareménységünket, Kenesei Zsanettet,  és az egyre jobb eredményeket elérő tollaslabdázónkat, Váczi Vivient is.

Hatalmas gratulációt és tapsvihart érdemelnek a csapatsportolóink is! Emberemlékezet óta nem fordult elő az, hogy három csapatsportban is sikerült felállni a dobogó valamelyik fokára. Idén vízilabdázóink ezüst-, a női röplabdázóink és férfi kosárlabdázóink pedig a bronzéremnek örülhettek. Velük együtt örüljünk mi is, mert az ELTE összeköt minket!

Bízzunk benne, hogy az elért sikerek hatására még több hallgatótársunk csatlakozik hozzájuk.

Sikerekben gazdag folytatást kívánunk minden sportolónak!

Íme, a teljes eredménylista:

 

 

 

 

 

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]