Sportolj kreditért, avagy miért is jó az általános testnevelés?

Sportoltál a gimnáziumban, vagy csak most kezdenél bele? Sosem késő elkezdeni!

Az egyetemen Te alakítod az órarendedet, vigyél bele egy kis sportot! Félévente közel 30 általános testnevelés kurzus kerül meghirdetésre a Neptunban, így biztosan találsz magadnak kedvedre valót!

Órák előtt vagy után? Esetleg az ebédszünetben sportolnál? Budapesten több helyszínen, minden hétköznap várnak edzőink/oktatóink.

Az általános testnevelés kurzusok, a szorgalmi időszakhoz hasonlóan, általában 12-13 hétből állnak. A félév teljesítésének a feltétele a részvétel, maximum 3 hiányzással. Amennyiben teljesíted a kurzust, 1 kredit jár érte, ami beleszámítható a szabadon választható tantárgyakba, így az érdemjegy az átlagodat is javítja!

Hogyan találod meg a kurzusokat?

  1. Lépj be a Neptunba (hallgato.neptun.elte.hu).
  2. A “Tárgyfelvétel” fül alatt válaszd ki az aktuális félévet, és a „Minden intézményi tárgy” típust.
  3. Jobb oldalt az ikonok közül válaszd ki a keresés ikont (nagyító).
  4. Állíts be a tárgy kódja szerinti keresést, és írd be a VTN- kódot.
  5. Válogass a sportok közül, és jelentkezz!

A kurzusok féléves díja 6000 Ft, ami Neptun kivetésben jelenik meg a ’Pénzügyek” fül alatt, általában a félév vége felé.

Az általános testneveléssel nem csak kreditet és élményeket, hanem új ELTE-s barátokat is szerezhetsz. A sport közösségteremtő erejének és a rendszerességnek köszönhetően sok barátság kötődik a pályán! Ha belekerültél az ELTE Sportéletébe, te is ezt ajánlod majd hallgatótársaidnak!

Megéri? Gyere el és megtudod!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]