Óriási érdeklődés övezte a Sárga Teljesítménytúrát

Napsütéssel, jó hangulatban, rekordszámú, több mint nyolcszáz indulóval zajlott le az ELTE-BEAC szervezésében az idei Sárga Teljesítménytúra május 1-jén.

A legkitartóbb sporttársak közül több mint kétszázan vágtak neki a 70-km-es és a 30 km-es éjszakai távnak, de a legrövidebb, 18 km-es távon is sok százan gyalogoltak. Az idei Sárga Teljesítménytúra a Budapest Kupa mellett csatlakozott a HÖOK és a MEFS által meghirdetett SportPont Programhoz is, mely a hallgatókat szeretné rendszeres mozgásra motiválni egy pontgyűjtő játék segítségével. A túrán az egyetem vezetőségét dr. Seifert Tibor rektori főbiztos és Dr. Bárdos György, az ELTE Sportintézetének igazgatója, a természetjáró szakosztály tanárelnöke képviselte. Hozzájuk számos egyetemi oktató, és más szakosztályokban sportoló BEAC-os csatlakozott. Futsalosok, triatlonosok, hastáncosok, harcművészek így közösen sportolhattak. Az ELTE-BEAC csapat díszvendége volt az eseményen Martinek János, olimpiai bajnok öttusázó. A program szervezésében több mint félszáz lelkes ELTE-BEAC tag működött közre.

„Számunkra is szinte hihetetlen volt, hogy a tavalyi 500 körüli résztvevői létszámhoz képest idén 300-zal több induló jelent meg a programunkon. Külön öröm továbbá, hogy azóta több nap telt el és még mindig érkeznek szakosztályunkhoz a résztvevőktől a köszönetnyilvánítások. Szeretnénk itt is ismételten megköszönni minden sporttársnak a részvételt! Jövőre veletek, ugyanitt!” – mondta a program után Turi Zsolt, az ELTE sportösztöndíjas hallgatója, az ELTE-BEAC Természetjáró szakosztályvezető-helyettese.

Fotóalbum:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.515159848530056.1073741842.177261942319850&type=1

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]