A Polszki gurult be a II. Alumni Kupa első helyére

Egyetemünk volt hallgatói, öregdiákjai immár második alkalommal mérhették össze tudásukat a Bogdánfy úti sporttelepen.

Az ELTE Alumni Szervezet, a Karrierközpont és az ELTE-BEAC közös szervezésében került megrendezésre a II. ELTE Alumni Kupa 2012. december 14-én az Éjszakai Sporttal egybekötve.

Mindkét rendezvény célja, hogy a sporton keresztül megszólítsuk egyetemünk nemcsak jelenlegi, hanem volt hallgatóit, öregdiákjait is. Az Alumni rendszer kiszélesítése, a tagok toborzása, a már jól ismert egyetemi sportélet bemutatása és a régi kapcsolatok felelevenítése, felfrisstése az ELTE és a résztvevő volt hallgatók célja is.

Második alkalommal még tovább nőtt a résztvevők száma, így immáron két csoportban, összesen kilenc csapattal került megrendezésre a torna. Az „A” kvartett résztvevői  Taccs, Berugosz, Team Alumni, Rapid Tipli, míg a B-csoportba a Laby, Igénytelenek, Polszki, Mufflonok és a Napoli csapatai kerültek.

Örömhír, hogy a XIII. kerületben folyamatosan megrendezésre kerülő ELTE öregfiúk bajnokságból is csatlakoztak az Alumni Kupához csapatok. Erőss Tamás az öregfiúk torna főszervezője a TTK, ÁJK, BTK régvolt nagy csapataihoz tudta az ELTE hívószavát eljuttatni. Így volt jelen több ex-ELTE-s a Laby csapatában, akik rögtön a dobogó harmadik fokára állhattak, óriási büntető párbajban legyőzve a Berugosz csapatát. A második helyen a Torpedo (TTK), a Sexakták (BTK), az ELTE KCSSK DSE csapataiból verbuválódott Team Alumni végzett. Az első helyre a szintén BTK-s erőkből álló Polszki csapata kapaszkodott fel, a döntőben 3-2-vel múlva felül a Team Alumnit, így ők vehették át a győztesnek járó trófeát. Az Alumni Kupa gólkirálya Bernáth Sámuel lett, 4 góllal hozzásegítve csapatát a győzelemhez.

Az Alumni Kupa folytatódik, tavasszal újból a Mérnök utca gyönyörű füves pályáin várjuk az alma materükhöz visszatérő öregdiákokat!

Hajrá ELTE, hajrá Alumni!

(Fotó: Naszvadi Gergő Mihály)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]