Mindenki kedvenc Baby Yodája visszatér

Eltelt egy év a The Mandalorian megjelenése óta, de a Baby Yoda-láz még mindig nem hagyott alább, sőt, a második évad közeledtével egyre csak erősödött – elég csak a mémek sokaságára gondolni…

Október 30-án fog újra hatalmas kalandra invitálni minket a Disney a messzi-messzi Galaxisba Mandóval és persze A Gyermekkel. A sorozat a Disney+ streaming szolgáltatáson keresztül fog megjelenni, ami sajnos még nem elérhető hazánkban – de szerencsére ez se jelent akadályt a megnézésére. Ha esetleg most kezdenétek neki a sorozatnak, érdemes elolvasni egy régebbi cikkünket róla.

A premier közeledtével egyre több mém született Baby Yodával a középpontban – Forrás: Facebook

Az első évadban megismerkedhettünk Din Djarinnal, a fejvadásszal, akit szinte mindenki Mandalórinak vagy csak Mandónak nevez. Minden egy átlagos napként indul: felveszi a munkáját, majd megy, hogy elvégezze azt. Ekkor váratlan esemény történik: kiderül, hogy a leszállítandó áru egy kis zöld bébi. A fejvadászban valamiféle ösztön hatására az az elhatározása ébred fel, hogy nem hagyja magára a csöpséget, sőt, élete árán is megvédi, akár egy egész csapatnyi exbirodalmi rohamosztagos ellen is. Végül megkapja élete egyik legfontosabb feladatát a bujdosó mandalóri közösség kovácsától: meg kell találnia Baby Yoda társait.

Már szeptemberben megjelent az első hivatalos előzetes, aminek az elején ismerős hangot hallhatunk, miközben Djarin hajója sérülésekkel teli épp egy gázóriás mellett halad el egy kék bolygó felé. A készítők megismétlik a mandalóri kovács intelmeit Mandóhoz, továbbá felelevenítik a jedik és a mandalórik közt dúló háborút, akikhez el kell juttatnia a csöpséget. Eközben már nem csupán a Birodalom örökösei, hanem az Új Köztársaság hajóival is meggyűlik a baja – lehetséges, hogy ők is hallottak A Gyermekről és ők is a magukénak akarják, ahogy az exbirodalmiak is –, így Mando könnyen két tűz közé is szorulhat. Végül furcsa párosunk kisebb csetepatéba keveredik az egyik – vélhetően – alvilági küzdőtéren, de nem kell attól tartani, hogy a túlerő legyőzheti fejvadászunkat; élesíti is a fegyverét, ami elől Baby Yoda is jobbnak látja elbújni, majd a sötétség végén ott áll Mando a sok hulla között.

Az előzetessel együtt több elmélet is született azzal kapcsolatban, mit is fogunk látni a második évadban. Most ezekből gyűjtöttünk össze 3+1 teóriát.

1. Mando Luke-ot keresi

Egyes teóriák szerint fejvadászunk az utolsó jedi nyomába ered, hogy átadhassa neki az erőérzékeny Baby Yodát. Logikusnak tűnhet ez a lépés, hisz a 66-os parancsnak köszönhetően nem sok másik ismert jedi jöhet szóba. Ezt alátámasztandó látjuk a Tatuin felett elsuhanni a mandalóri űrhajóját, és ugye köztudott, hogy Luke ezen a bolygón nevelkedett. Továbbá egyesek a havas bolygót a Hothként határozták meg, ahol a Birodalom visszavág cselekménye játszódott. Végül pedig egy halászfalut is láthatunk quarrenekkel – polipfejű idegenek –, akik a Mon Calán élnek a mon calamarikkal. Utóbbi fajba tartozik Ackbar admirális is, aki a Lázadó Szövetség flottájának vezetője volt, így további kapcsolódó pont lehet a jedihez – és itt láthatunk is egyet közülük vélhetően az előzetes alapján.

Az Illum bolygó a jedik egyik ősi kultikus helye volt – Forrás: hips.hearstapps.com

2. A havas bolygó az Illum

Míg egyesek a Hothra, mások az Illumra gondoltak a planéta láttán. A bolygóról azt kell tudni, hogy a Birodalom létrejötte és a 66-os parancs előtt a jedik ide jöttek kiberkristályokat gyűjteni a fénykardjaikhoz. Az egyik videójátékban, a Star War Jedi: Fallen Orderben is bejárhattuk a helyet, és nagyon hasonló a környezet az előzetesben látottakhoz. További bizonyíték lehet, hogy Mandóék a jediket keresik, erre pedig az egyik legjobb hely eme ősi kultikus helyük lehet. Ez persze további feltételezéseket is szült, mi szerint tanúi lehetünk az Első Rend kibontakozásának, akik a bolygóból egy szuperfegyvert készítettek.

3. A csuklyás nő alakja

Az előzetesben feltűnik egy titokzatos női karakter a halászfaluban; épp amikor a kovács a rejtélyes jedikről beszél. Ezzel kapcsolatban több teória is kialakult. Rosario Dawson még januárban Twitteren jelentette be, hogy megkapta Ahsoka Tano szerepét a The Mandalorianben, így ez került a feltételezések középpontjába.

Barriss Offee bőrszíne nem egyezik az előzetesben látott titokzatos nőével – Forrás: vignette3.wikia.nocookie.net

Egyesek szerint a csuklyás alak nem más, mint Ahsoka egykori bajtársa, Barriss Offee lenne, akinek már az életrajza is ellentmondásos, többek között a kánonváltásnak is köszönhetően. A Klónok háborúja című animációs sorozatban elárulva a jediket, egy Köztársaság ellenes csoportnak segít egy merénylet elkövetésében. A nyomozás közben barátjára, Ahsokára tereli a gyanút, ám végül kiderült az igazság és börtönbe zárták, Tano pedig elhagyta a rendet. A képregényekben mestere mellett harcolt a Felucián, ahol a 66-os parancs keretében végzett vele egy lépegető. Ez viszont ellentmond azzal, hogy börtönbe zárták. Lehetséges, hogy a jedik bukásakor is ott volt és sikerült a nagy zűrzavarban megszöknie? Lehetséges, bár hivatalosan egyik álláspontot sem erősítették meg – se a halálát, se azt, hogy túlélte volna a tisztogatást. Így mondhatják, hogy ezzel vezekel úgymond Ahsokának, hogy mellette marad. Az viszont szinte képtelenség, hogy ő legyen a köpenyes alak, mivel Barriss a miarialik fajába tartozik, így a bőre halványsárgás, a szája fekete és egy tetoválást hord az arcán, míg az előzetesben látott nő ránézésre az emberi fajba tartozik.

Mások szerint a Star Wars: Lázadókból jól ismert Sabine Wren lehet a titokzatos alak, aki az utolsó epizódban Thrawn admirális nyomába eredt Ahsoka Tanóval. Ez akár logikus is lehetne, hisz a két sorozat közel egy időben játszódik, és minden jel szerint Ahsoka is fel fog tűnni a színen.

Temuera Morrison visszatérhet legendássá vált karakteréhez – Forrás: i0.wp.com

+1 Rég halottnak hitt fejvadászunk visszatér

Májusban jelentette be a Jango Fettet és Boba Fettet játszó Temuera Morrison, hogy szerepelni fog a The Mandalorianben. Bobát utoljára akkor láttuk, amikor a Tatuinon a sarlacc szájába esett. A legenda szerint – minden olyan történet, ami nem az új kánon része – túlélte ezt és újra munkába állt fejvadászként. Erre és persze a bejelentésre alapozva egyes teóriák szerint ő lehet az a titokzatos alak, aki az ötödik részben megtalálta Fennec Shand orgyilkos hulláját, akivel Mando és Toro Calican végzett. Ha ez igaz, komoly mandalóri párbajt láthatunk Djarin és Boba között, akik hasonló felszereléssel rendelkeznek.

Ne felejtsétek el beírni a naptárotokba október 30-át, nehogy lemaradjatok a The Mandalorian legújabb epizódjairól!

Kiemelt kép: inverse.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]