Lendületben a SZoESE

Munkába állt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női és férfi kosárlabdacsapata, de a kézisek sem tétlenkednek: mindenki az őszre készül.

A tavalyi évet szépen indító férfi kosarasok 2017/18-as szezonja végül nem úgy végződött, ahogyan azt a játékosok elvárták maguktól, így nem meglepő, hogy komoly munkával vetették bele magukat a felkészülésbe. Kéri Péter csapata két hetes edzőtáborba „vonult”, ahol a helyszínt az egyetem, az étkezéseket pedig az egyetemi menza biztosítja. Lesz dolga bőven a csapatnak, hiszen ritkán látott vérfrissítésen esett át a gárda. Földesi Marcell és Rátvay Tamás Győrben folytatja a kosárlabdázást, míg Perák Denis Hódmezővásárhelyre tette át székhelyét. Érkezőkből is lesz bőven. Sopronból érkezik Horváth Csaba, Papp Barnabás, Pápáról Schveighoffer Péter és a pesti Zsíros Akadémiáról is érkezik utánpótlás. A többszörös UP válogatott Sinkovits Dániel is visszatért Szombathelyre, és Veszprémből is érkezik egy új név, Vecsey Balázs személyében. Kéri Péter nem is tétlenkedik, a két hetesre tervezett programban lesz napi két darab labdás edzés, olykor futóedzésekkel tűzdelve. A munka mellett tervben van még egy kis csapatépítő tréning is, hogy a srácok jobban megismerjék egymást. A tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is két bajnokságban mérettetik meg magukat Mészáros Mátéék, akik indulni fognak az egyetemi és az NB II-es bajnokságban is.

Kéri Péter legénysége napi két edzéssel készül az új szezonra! Fotó: Kéri Péter

Kéri Péter legénysége napi két edzéssel készül az új szezonra
Fotó: Kéri Péter

A férfi kézilabdásokat a 2018/19-es idénytől Tánczos Balázs fogja irányítani, aki szintén augusztus 21-e óta dolgoztatja tanítványait. Így nyilatkozott az új vezetőedző:

„Az idei edzőtáborban a legfontosabb feladat a játékosok állóképességének fejlesztése mind a három korosztályban. Mivel mind a felnőtt, mind az ifi és a serdülő csapat gerincét fiatalok adják, ezért a bajnokságra gyors lerohanásokkal és futós taktikával készülünk. Ehhez muszáj mindenkinek az állóképességét olyan szintre emelni, hogy ne legyen gond a 2×30 perc játék. A délelőtti edzések nagyrészt szabadtéren, alsó végtagerősítéssel, résztávozással, intervall edzésekkel telnek. A délutáni mozgások, már a teremben, taktikai feladatokkal lettek kiegészítve.”

A férfi kézilabdások idén az utánpótlás bajnokságokon kívül a megyei bajnokságban lesz érdekelt. Fotó: Tánczos Balázs

A férfi kézilabdások idén az utánpótlás bajnokságokon kívül a megyei bajnokságban lesz érdekelt
Fotó: Tánczos Balázs

A női kosarasok is hasonló helyzetben vannak, mint a férfi kosárlabdacsapat. A tavalyi magból Jakubovics Dóri maradt és a rangidős, Szabó-Haklits Zsuzsanna, aki komolyabb sérülése miatt még „csak” az edzések szervezésében, illetve az erősítő blokkok megtartásában jeleskedik. A kéthetes programban főleg az állóképesség fejlesztésére fekteti a hangsúlyt Szabó László, ám délutánonként már előkerülnek a labdák és a jelzőmezek is. A fiúkhoz hasonlóan női csapatunk is két bajnokságban lesz érdekelt. Az Női Amatőr NB I. Fehér-csoportjában és az egyetemi bajnokságban fognak vitézkedni Jakubovics Dóriék.

Már 5 az 5 ellen is gyakorolnak kosaras lányaink. Fotó: Tóth Dávid

Már 5 az 5 ellen is gyakorolnak kosaras lányaink.
Fotó: Tóth Dávid

Ezekben a hetekben újraéledt az egyetem és nem kell sokat várni, hogy megteljen a Sportcsarnok lelátója új és régi hallgatókkal. Reméljük, hogy sportsikerekben gazdag 2018/19-es tanévünk lesz!

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]