Példaértékű alkotói energia és kísérletező kedv – Nagy Dóra kiállítása a Zéró Galériában

Négy évvel ezelőtt nyílt meg a Savaria Egyetemi Központ A–épületében, a Művészeti Intézet folyosóján található Zéró Galéria, amely eddig számos kiállításnak adott már otthont. Az oktatók (művésztanárok) műveit csodálhatták meg az érdeklődők, vagy éppen a hallgatók diplomamunkáiból mutattak be válogatást. Ezúttal (első alkalommal) egy hallgató egyéni kiállításának megnyitójára került sor.

Hiszen azt már a kezdet kezdetén tervbe vették a tanszék munkatársai, hogy lehetőleg minden félévben egyszer a legtehetségesebb hallgatók is lehetőséget kapnak, hogy megmutathassák magukat.

Április 10-én Nagy Dóra, másodéves festő és grafika szakirányos hallgató absztrakt műveit állították ki.

Nagy Dóra kiállítása (23)

Nagy Dóra. Fotó: Mihajliv Renáta

És hogy miért éppen rá esett a választás? Erről Nagy Gábor György, a tanszék adjunktusa beszélt. Szerinte Dóra alkotói energiája és kísérletező kedve példaértékű. Nem csak azért, mert műveinek csak körülbelül a felét tudták kiállítani a Zéró Galériában, hanem mert az órákon is olyan tempóban és lelkesedéssel alkot, amivel mindenkit ámulatba ejt. Csoporttársai már viccesen azt mondják, ő egy UFÓ.

A művek többsége tavaly nyáron készült, a tanszéki alkotótáborban. Az újabb alkotások újabb kísérletezésről is árulkodnak: ezeket Dóra úgy készítette, hogy több rétegben olajpasztellt olvasztott rá a festővászonra, ezeket csorgatta össze. A korábbi képek akril festékkel készültek. A művek az újrahasznosítás jegyében leselejtezett lepedőkre (innen az egyes műveken jól látható Fővárosi Idősek Otthona feliratok) vagy éppen ajándéka kapott pauszpapírokból összeállított felületekre kerültek.

Dóra munkáit május 28-ig lehet megnézni. Dr. Bordács Andrea tanszékvezető bízik benne, hogy a kiállítás arra ösztönzi a többi hallgatót, hogy a kötelező órai feladatokon kívül is minél lelkesebben alkossanak.

Fotógalériánkban te is megnézheted Dóra munkáit.

Galéria: Mihajliv Renáta

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]