A SZTE a legzöldebb, nekünk még van hová fejlődnünk

Az évente kihirdetett zöldegyetemek listáján a Szegedi Tudományegyetem az előkelő 19. helyen végzett, ezzel a régió első felsőoktatási intézménye lett az Indonéz Egyetem listáján.

Tavaly még a 35. helyen végzett a Tisza-parti egyetem, de a megújuló energiaforrásokat előnyben részesítő környezettudatos beruházásoknak, az egyetemen alkalmazott környezeti terhelést csökkentő műszaki megoldásoknak és a protokolloknak köszönhetően 16 helyet sikerült javítania, így  az európai lista 11. helyét is büszkén foglalhatja el. Az eredmény fényét tovább emeli, hogy a szegediek előtt csak nyugat-európai, észak-amerikai intézmények és az osztrák Universitat fur Bodenkultur Wien található.

Az SZTE mellett Magyarországról a Debreceni Egyetem (187. hely), a Szent István Egyetem (269. hely), az Óbudai Egyetem (324. hely), a Corvinus Egyetem (325. hely) és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) (347. hely) kérvényezte a kiértékelést, amin végül a Nottinghami Egyetem végzett az élen. Összesen 360 egyetemet vizsgáltak, tehát a nem éppen előkelő helyezésen van mit javítanunk.

forrás: eduline.hu

fotó: u-szeged.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]