Velük fesztiválozunk idén nyáron – 4. rész

Sorozatunkban sorra vesszük a szerintünk legjelentősebb fesztiválfellépőket, akik hazánkban állnak színpadra idén nyáron. Sziget, Sound, Strand, Efott és így tovább, vegyesen. Ebben a részben: G-Eazy, John Newman, Two Door Cinema Club, Oh Wonder.

G-EAZY, Balaton Sound, júl. 5.

A Gerald Earl Gillum néven született oaklandi rapper 2013-ban robbant be These Things Happen című albumával és a rajta szereplő I Mean It c. dallal. G-Eazy karrierje azóta megállíthatatlanul szárnyal, sőt mondhatni, be is teljesedett, amikor a Me, Myself & I az elmúlt évek egyik leghallgatottabb mainstream rap slágere lett. Az amerikai MC először jár nálunk, de a Sound legnagyobb nevei közt tarthatjuk számon. Az Instagram-oldalán minden koncertjéről kerül fel videó, és azt kell mondanunk, Zamárdiban sem vállal nagy kockázatot, aki az ő szettjére akar majd veretni.

JOHN NEWMAN, Strand Fesztivál, aug. 26.

Képtalálat a következőre: „john newman”

Az angol dalszerző/énekes agydaganattal való küzdelme már-már csodával határos, mennyire nem tud kihatni zenei karrierjére. Tavaly nyáron a betegsége kiújulásáról cikkezett a sajtó, aztán eljött hozzánk a Szigetre, és olyan profin és alázattal nyomta le a koncertjét, hogy mi sírtunk, nevettünk, táncoltunk, pedig igazából csak az utána lévő Bastille miatt álltam olyan hamar a nézőtérre. A brit zenekarral pedig ugyanazon a fesztiválon kerültek line up-ba, ha bár most mindkét produkció főműsor-idős lesz különböző napokon. A 27 éves brit fiatalember szombaton áll majd színpadra Zamárdiban, tulajdonképpen az ő fellépése zárja majd a nagyszínpad programjait.

TWO DOOR CINEMA CLUB, Sziget, aug. 14.

Képtalálat a következőre: „two door cinema club”

Az észak-írországi indie zenekar tavaly nyáron jelentkezett legújabb, Gameshow című albumával. A magyar közönség idén augusztusban, a Hajógyárin hallhatja először az új lemez dalait, habár a Two Door Cinema Club visszatérő vendég a fesztiválon, hiszen Alex Trimble és zenekara 2012-ben emlékezetes koncertet adott ugyanezen a színpadon. A banda azóta sokat változott, új korongjukon rengeteget kísérleteztek, felvételről hallgatva az eredmény nem okozott csalódást. Arra pedig csekély az esély, hogy ez a kiábrándulás a koncertjükön következzen be, hiszen köztudott, hogy igen jók élőben. Kis 80’s hangzás meg kis progresszív indie keveréke, kevés “tánckompatibilisebb” fellépője van idén a Szigetnek.

OH WONDER, Sziget, aug. 13.

Ennyit a táncról. Amit a Two Door Cinema Clubról el lehet mondani, az a legkevésbé sem igaz az Oh Wonder nevű duóra, sőt, a legjobb volna, ha magunkkal vihetnénk az ágyunkat az A38 sátorba, hogy aztán egy élőzenés, kényelmes alvásban legyen részünk. A Londonban összeállt szintipop formáció ugyanis egyszerű, lassú és romantikus jellegű dalairól ismert, ettől persze őket is imádjuk, csak… másként. Josephine Vander Gucht és Anthony West nagyon szerethető számokat írnak, fene se hinné el nekik, hogy nem egy szerelmespár (pedig nem), annyira működik köztük a kémia. Ez pedig az előadásukra vetül ki leginkább, én tökre várom ezt a koncertet, meg amúgy is, július 14-én adják ki legújabb, Ultralife című lemezüket (amiről már megjelent pár szám), és lesz egy hónapunk, hogy felkészüljünk belőle. Az Oh Wonder első koncertje lesz ez Magyarországon.

 

A VOLT már véget ért, a Sound nemsokára kezdődik, de még van kiről és mit, úgyhogy ne aggódjatok, jelentkezünk még ajánlókkal. Ha esetleg van olyan előadó, aki koncertezik a nyáron idehaza, és olvasnátok róla, írjátok meg nekünk hozzászólásban. Addig is, kellemes nyarat, meg minden mást!

A képek forrásai: Las Vegas Informer; MUSICDAILY; NME.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]