Filmklubot indít az ELTE TáTK!

Határok és Határtalanságok címmel filmklubot indít az ELTE TáTK Kulturális Antropológia tanszék diákjainak és oktatóinak csapata. A kéthetente megrendezésre kerülő filmvetítések és az azt követő kerekasztal-beszélgetések a társadalmi, nemi, szexuális identitások témakörében hívják az érdeklődőket együttgondolkodásra,vizsgálódásra.

„Miért vesznek minket körül és miért vesszük magunkat körül határokkal? Hogyan változnak, változhatnak-e ezek a határok? Élhetünk-e, szerethetünk-e, kapcsolódhatunk-e egymáshoz határok nélkül?” – ezekkel az égető kérdésekkel kezdődik az ELTE Kulturális Antropológia tanszék új filmklubjának leírása. A kéthetente megrendezett filmklubon főként európai filmeket láthatunk, melyek minden alkalommal egy-egy, a társadalmi, nemi, szexuális identitással kapcsolatos témakört boncolgatnak. Az együttnézés közösségi élményét fokozva a filmeket kerekasztal-beszélgetések követik. Az alkalmak koordinátorai Wilson Luca egyetemi hallgató és Papp Riki egyetemi oktató.

Az első, április 26-án 18:30-kor kezdődő alkalom témaköre a biszexualitás, a svéd Kyss Mig, azaz Csókolj meg című film vetítése után a beszélgetés Palchuber Enikő (az ELTE BTK anglisztika szak külügyi referense és az LGBTK szervezet alapítója), Pertics Gergő (az ELTE irodalom és-kultúratudomány mesterszakos hallgatója) és Wilson Luca (az ELTE kulturális antropológia mesterszakos hallgatója) közreműködésével folytatódik.

A filmklub helyszíne a Papnövelde utcában található Arany Oroszlán Klub, az esemény ezen a linken érhető el.

 

Kép forrása: cinematerial.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]