Újra Bölcsész Napok és LEN!

Idén sem maradhatunk egyetemi fesztiválok nélkül, hiszen holnap indulnak a LEN és a Bölcsész Napok. Különféle kulturális és sport programok, este pedig koncertek várnak rátok, az Trefort-kerti és a lágymányosi campusokon a fesztiválok ideje alatt állandó programok és különböző szervezetek kitelepült standjaival találkozhattok. Mi pedig most megpróbáljuk összeszedni nektek a kínálatot, hogy megkönnyítsük a döntést Bölcsész Napok és LEN között.

A Trefort-kerti campuson megrendezett Bölcsész Napok május 3-tól 5-ig tart, a LEN-t, vagyis a Lágymányosi Eötvös Napokat értelemszerűen a lágymányosi campuson találhatjátok meg május 3-tól 6-ig. Előbbi fesztiválon az bölcsészkar intézeti képviseletei is szerveznek programokat: a germánosok skandináv nyomozással, az anglisztikások mugli kviddiccsel készülnek, az Orientalisztikai Intézeti Képviselet jóvoltából jóslással egybekötött kávézáson vehettek részt, de a tolmácsok, a filozófiások és a néprajzosok is érdekes elfoglaltságokat kínálnak. A rendezvény ideje alatt a könyvtáros hallgatók a Bölcs(ész)ek kedvenc Könyvét keresik, de jótékonykodásra is lesz lehetőség, mégpedig süti- és könyvvásárlás formájában.

A kitelepülők között ott lesz többek között a NANE, a BEAC, jó néhány színház (például az Örkény vagy a Karinthy), az AISEC a TATA illetve az EFOTT. Utóbbi a LEN-en is megtalálható, ezen kívül véradásra, meccsnézésre is lesz itt lehetőség, sőt X-Faktor meghallgatást is tartanak. A már hagyománnyá vált Civil Faluban – melynek célja a hallgatók szemléletmódjának szélesítése – sok szervezet képviselteti magát, úgy mint az Amnesty International, az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány, az ELTE HÖK Esélyegyenlőségi Bizottsága és az ELTE EKSZ (Együtt a Környezettudatos Szemléletért) is. A fesztivál ideje alatt rendezik meg az 5vös5km-t, illetve a Dunai Regattát is.

Kedd délelőtt a Bölcsész Napokon szamuráj bemutatót nézhettek meg, később pedig Mucsi Zoltánnal és Scherer Péterrel beszélgethettek. Részt vehettek a Bölcsélet Konferencián vagy a Mystory kampusztörténeti sétán. Délután a bölcsészek saját, külön bejáratú tehetségkutatójából, a Patinából megismert három előadó koncertjét láthatjátok, este pedig a Zságbamacskára és a Margaret Islandre bulizhattok. A Lágymányosi campuson ezen a napon csak napnyugta után indul be az élet, de akkor nagyon, hiszen többek között Dj Dominique és Sterbinszky szolgáltatja a talpalávalót, s egészen hajnalig partizhattok.

bn  Szerdán két kerekasztal beszélgetésen vehettek részt a Trefort-kerti campuson, a témák a fogyatékosügy és a migráció kérdései lesznek. Az én országom címmel a Küklopsz Műhely interaktív drámajátékát nézhetitek meg délután, utána pedig két méltán híres egyetemi banda – a C’aar Belaenk és a Rothadáááááás – koncertjén csápolhattok. Koncertből a LEN-en sem lesz hiány, ugyanis fellép többek között az AC/DC tribute zenekara, az AB/CD, Nagy Feró, a Soerii&Poolek és Csordás Tibi is. De Metzker Viktória, Juhász Laci és Rusty is segédkeznek majd a jó hangulat megteremtésében.

A Bölcsész Napok utolsó napján, vagyis csütörtökön egy délutáni slam poetryt a hajnalig tartó bulizás követ, a zenéről pedig olyan együttesek gondoskodnak, mint a Fák Alatt Zenekar vagy a 30Y. A koncertek után – ahogy egyébként a rendezvény minden napján – a Dj-trió, azaz Sunny, Szasza és Toyota vezényletével folytatódik a parti. A Lágymányosi campuson Csenki Attila stand upol, este, a nagysátorban pedig Majka&Curtis élő koncertjén vehettek részt, utána pedig Revolution, Andro és Daniel pörgetik a lemezeket.

A LEN utolsó napján, azaz péntek délután Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója tart előadást, melynek címe az 5 lépés a tökéletes startup ökoszisztémához. Az eseményen a Design Terminál egyik mentor vállalkozás csapata, az urbánus környezetben élők életminőségének javítását célzó termékek fejlesztésével foglalkozó FUTI is részt vesz. Délután ismét benézhettek egy stand up előadásra, Benk Dénes főszereplésével, este pedig olyan előadók koncertjein tombolhattok, mint a Blahalouisiana, az Animal Cannibals, Korda Gyuri és Balázs Klári vagy a Tesco Disco.

len

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]