A Sissi-merényletet viszi színre a Perjátszó Kör

Idén tavasszal az Erzsébet királyné ellen elkövetett merényletet viszi színre az ELTE Állam – és Jogtudományi Karán immár 11. éve működő hivatalos, kifejezetten perek előadására specializálódott színjátszó társulat, a Perjátszó Kör. Az előadásra 2016. március 17-én kerül sor.

A Perjátszó Kör számos nagy visszhangot kapott történelmi pert dolgozott már fel több, mint 10 éves fennállása óta. A társulat minden szemeszterben két különböző ügy előadásával készül megörvendeztetni közönségét; perszimulációt és színjátszást ötvöző módszerük nem csak a jogtudó értelmiségnek szól, darabjaikra mindenkit várnak.

A Kör előadásait az Egyetem téri épület dísztermében, az Aula Magnában tartja, de vendégszerepeltek már vidéki egyetemeken és híres intézményekben is. A színjátszók között nem csak egyetemi hallgatók vannak, hanem olyan végzett jogászok is, akik egykor maguk is az ELTE ÁJK-n tanultak. Az eddig színre vitt perek többek között: A szálemi boszorkányperek, Az Al Capone akta, Az Anasztázia- rejtély (Anna Anderson pere), Báthory Erzsébet legendája, Danton pere, Jeanne D’Arc pere, Képzelt per egy amerikai popfesztiválról, Marie Antoinette élete és pere, valamint Stuart Mária pere.

Idén március 17-én A Sissi-merénylet – legendák és valóság című darabjukat mutatják be.
Az előadáson olyan kérdéseket boncolgatnak, mint „a boldog békeidők” értelmezése, a társadalmi egyenlőtlenségek, a szegénység és a luxus ellentéte; a végén pedig kiderül, vajon tényleg olyan szerencsés volt-e Erzsébet királyné és vajon tényleg pompában és megelégedettségben élte-e mindennapjait, valamint, hogy hogyan végződött az alig 26 éves merénylő, Luigi Lucheni ellen indított svájci büntetőeljárás.

Az előadásra tehát 2016. március 17. 19.00-kor kerül sor, az ELTE ÁJK Aula Magnájában. A darab megtekintése mindenki számára ingyenes.

Forrás: Perjátszó Kör
Kép: bunte.de

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]