Egyetemi világverseny Miskolcon

A 20. Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságot 1986 és 1996 után harmadik alkalommal rendezi meg Magyarország. Július 30. és augusztus 4. között kerül megrendezésre a sportesemény, melyre hat női és hat férfi magyar versenyző nyerhet részvételt. A helyek kiosztása az addig megszerzett eredmények alapján a tavaszi kvalifikációs versenyek után dől el.

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) megbízásából az eseményt 2016. július 30. – augusztus 4. között rendezi meg a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség. A rendezvény szakmai partnere a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség, főszervezője a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC), szorosan együttműködve a Miskolci Egyetemmel, Miskolc megyei jogú várossal, valamint a Diósgyőri Tájékozódási Futó Clubbal (DTFC). A helyszín 30 év után újra Miskolc lesz.

A FISU szabályzatának megfelelően a versenyt férfi, női és vegyes kategóriákban rendezik meg. A férfi és női kategóriákon belül lesz egyéni sprintszám, egyéni középtáv, egyéni hosszútáv, valamint váltó is. Vegyesben pedig sprintváltóban indulhatnak a kvalifikált versenyzők.

A szám szerinti nevezési határidő április 30. , egyéni nevezésre pedig június 30-ig van lehetőség. Eddig már 19 ország jelezte részvételi szándékát a világversenyre, melynek fővédnöke Magyarország Köztársasági Elnöke, Áder János lesz.

A hat nap részletes programjáért, illetve további információért keressétek fel a verseny honlapját.

forrás: mefs.hu
kép: neooc.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]