Indul a második Magyar Filmhét

A mai napon elkezdődött a második Magyar Filmhét. A beszélgetések, családi programok mellett természetesen a filmeké a főszerep. 270 film versenyzik, az ELTE szerepel az idén is!

2016. március 1-jén a Cinema City MOM Parkban elstartol a második Magyar Filmhét. Ezúttal 6 kategóriában 270 film versenyzik a Magyar Filmdíjért. A díjat a Magyar Filmakadémia tagjai ítélik oda egy titkos szavazás keretében. 18 kategóriában lehet elismerést szerezni, többek közt a legjobb rendező, férfi és női főszereplő, vágó, smink-, fodrász- és maszkmester díját fogják kiosztani.

A versenyben idén 8 kisjátékfilmmel indulnak ELTE-s hallgatók, ezeket kedden a hatos teremben 17:45-kor kezdik vetíteni. A filmek a következők: Fignár Anna – Akvárium, Szikora E. Babett – Anna, Füzes Dániel – Piszkos munka, Jurdi Leila – Retorzió, Tímári Lilla – A mackó, Lukács Mihály – Nyomtáv, Kőrösi Máté – Szuper.

A versenyfilmek mellett láthatja a közönség az Oscar-díjas Saul fiát, a Liza, a rókatündért, valamint a Hoppimesék című animációs filmet, és még sok más neves magyar alkotást. A teljes program a Filmhét honlapjáról érhető el.

Az esemény fontos momentuma a magyar származású, idén elhunyt Oscar-díjas operatőrről,  Zsigmond Vilmosról való megemlékezés, melynek keretében egy Magyarországon még nem látott,  forgatási teszt-polaroidos képeiből összeállított kiállítást, valamint híres munkájának, a Fekete Dália c. általa fényképezett filmet kívánnak bemutatni.

Forrás: MTI, filmhet.hu

Kép: worldinternationalfilmfestival.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]