A Disney-vel van az Erő

December 10-én a Disney közzétette a programtervét az elkövetkezendő évekre. Annyi új filmet, sorozatot és animációs produkciót jelentettek be, hogy az emberek csak kapkodták a fejüket. A bejelentések egy nagyszabású online esemény, a Disney’s Investor Day részét képezték. Habár pár címről már lehetett tudni korábban is, rengeteg meglepetés érte a különböző, Disney-hez tartozó franchise-ok rajongóit. Kilenc cégtől öt platformra majdnem 100 új produkció fog érkezni, ezek közül az alábbiakban a 11 új Star Wars-alkotásról lehet olvasni.

A Disney most már nemcsak a mozikban és a televízióban képviselteti magát, hanem a 2019 végén elindult streamingszolgáltatásukkal, a Disney+ platformmal olyan óriásokkal akarja felvenni a versenyt, mint a Netflix. Emellett a Disney az évek során történt felvásárlásoknak köszönhetően mostanra már rengeteg csatornát is a sajátjának tudhat, mint például a Hulu, az FX, a National Geographic és az ESPN. A 2020. december 10-én megrendezett Disney’s Inverstor Day alkalmából Bob Chapek, a cég vezérigazgatója az elmúlt év sikereire hivatkozva vezette fel az új projekteket, amelyek elmondása szerint folyamatosan új lendületet adnak a cégnek az innovációhoz. Az elkövetkezendő években lesz részünk egész estés mozifilmben, mint például a Hocus Pocus 2., az Apácashow 3., a Pinocchio és a Disenchanted. A Marvel-rajongóknak is bőven van okuk ünnepelni, hiszen a közeljövőben összesen 23 új alkotás fog érkezni a szuperhősök világából. Az úgynevezett negyedik fázis január 15-én a Disney+ platformon fog elkezdődni a WandaVision című sorozattal, amelyhez érkezett egy új előzetes is. Ezen kívül elérhető lesz még a streamingszolgáltatónál többek között a Loki, valamint A Sólyom és a Tél Katonája is. Moziban pedig olyan alkotásokat élvezhetünk majd, mint a Fekete Özvegy, a Marvel Kapitány 2. és a Fantasztikus Négyes egy újabb verziója.

Forrás: d23-com

A csapból is a Star Wars fog folyni

A Disney 2012-ben vette meg a Lucasfilmet, George Lucas produkciós cégét, majd 2015-ben jelent meg a vegyes kritikákat kiváltó, első disney-s Star Wars-film, Az ébredő erő. 5 év óta 2020 az első olyan év, amikor nem került élőszereplős Star Wars-történet a mozikba. Azonban másféle tartalmakban így is bővelkedett az év, februárban debütált az egyik nagy közönségkedvenc, a Klónok háborúja című animációs sorozat hetedik, egyben utolsó évada a Disney+ oldalon. Majd október végétől a The Mandalorian sorozat vonzza a képernyők elé a rajongókat hétről hétre.

Az Obi-Wan Kenobi című sorozatot már tavaly nyáron bejelentette Kathleen Kennedy, a Lucasfilm vezérigazgatója. Azonban december 10-én egy igazán különleges örömhírt tettek közzé a sorozattal kapcsolatban, miszerint Darth Vader szerepébe visszatér az előzménytrilógia Anakin Skywalkere, Hayden Christensen. A sorozat 10 évvel A Sith-ek bosszúja után fog játszódni és Obi-Wan tatooini életét állítja majd a középpontba.

Forrás: indirekt.hu

Az Investor Dayen bejelentett következő produkció az Ahsoka volt. Ahsoka szintén közönségkedvenc karakter, aki eddig két animációs sorozatban, a Klónok háborújában és a Lázadókban tűnt fel, valamint élőszereplős debütálására nemrég, a The Mandalorian 2. évadában került sor. Az Ahsokában a címszereplőt Rosario Dawson fogja alakítani, a cselekménye a The Mandalorian idejében, vagyis 5 évvel A Jedi visszatér után fog játszódni.

Két sorozatba már betekintést is nyerhettünk. A Zsivány egyes című filmből ismert Cassian Andorról és a Lázadásról fog szólni az Andor című sorozat, amelyről a főszereplő, Diego Luna mesél az alábbi videóban. Az élőszereplős produkció 2022-ben debütál majd a Disney+ szolgáltatónál. A másik előzetes a The Bad Batch című animációs sorozathoz jelent meg. A Bad Batch egy különleges klónosztag, akiket a Klónok háborúja 7. évadában ismerhettek meg a nézők. A történet a 66-os parancsok, a Jedi Rend bukása után veszi kezdetét. A történet középpontjában a klónok állnak majd, akiknek meg kell birkózniuk egy változó galaxissal, amelyben új célt is keresniük kell maguknak. Az előzetes alapján olyan híres karakterek is fel fognak tűnni, mint például Palpatine és Tarkin kormányzó.

A többi sorozatról még ennél is kevesebbet árultak el. Ami biztos, hogy érkezik az élőszereplős Rangers of the New Republic, amely szintén a The Mandaloriannel párhuzamosan fog játszódni. A The Acolyte a Régi Köztársaság korában játszódó misztikus thriller lesz, amely a sötét oldal megerősödését fogja bemutatni. Rendezője az Emmy-díjra jelölt Lesly Headland, aki a Netflix nagy sikerű sorozatának, a Russian Dollnak az írója volt. Az eredeti trilógiából jól ismert Lando Calrissian is kap egy saját sorozatot, amely Lando címmel lesz majd látható a Disney+ oldalon. Rendezője Justin Simien, a Dear White People alkotója lesz. A Droid Story című sorozat a Skywalker Saga két legismertebb és legszerethetőbb droidjáról, R2D2-ról és C3PO-ról fog szólni, akik egy új társsal kiegészülve kerülnek kalandosabbnál kalandosabb helyzetekbe. Végezetül pedig a Visions egy igazán különleges alkotásnak ígérkezik, hiszen anime stílusú rövidfilmek sorozatáról lesz itt szó.

Ami már biztos, hogy 2023-ig nem fogunk új Star Wars-filmet moziban látni, de abban az évben érkezik majd a Rougue Squadron című film Patty Jenkins rendezésében. Jenkis a Star Wars-filmek történetének legelső női rendezője. A másik beharangozott mozifilm címét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, azonban azt megtudtuk, hogy a rendező az Oscar-díjas Taika Waititi lesz, akinek a nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint a Jojo nyuszi és a What We Do in the Shadows.

Forrás: GameStar

További két film érkezik még a Lucasfilmtől, amelyek nem a Star Wars világába tartoznak. 2022 júliusában kerül a mozikba Harrison Ford főszereplésével az Indiana Jones legújabb része. Szintén 2022-ben a Disney+ platformon fog debütálni a Willow című sorozat, amely az 1988-as film után pár évtizeddel fog játszódni. A sorozatba visszatér Warwick Davis a varázsló, Willow Ufgood szerepében.

Ahogy az látható a Disney nagyon erős tervvel készül a következő évekre is, a vetélytársaknak hasonlóan izgalmas és széleskörű kínálattal kell előrukkolniuk, ha fel akarják venni a versenyt a Disney-vel.

Források: starwars.com, d23.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]