#programajánló – az Erő legyen veletek!

Szép, napos hétvégének ígérkezik a mostani, így megpróbálhatod a lehető legtöbbet kihozni belőle, például ékszerekkel, libákkal, italokkal. De ahogy Yoda mondaná: tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld! Így fogadj szót neki, és menj el az Országos Star Wars Találkozóra, ahol programok tömege vár. És ha ráadásul felvennél egy hosszú barna köpenyt, és beöltöznél Jedinek, vagy tennél két (kakaós)csigát a fejed két oldalára, és belebújnál Leia bőrébe, most egyáltalán nem néznének rád szúrós szemmel, sőt: ha még Chewbacca üvöltését is tökéletesen reprodukálnád, még elismerésekkel is elhalmoznának. Szóval hozd ki a legtöbbet a hétvégéből, de hogy megtudd, pontosan mik a lehetőségeid, használt az Erőt vagy olvasd el eheti programajánlónkat!

Kortárs ékszer?! Mi az?

A kortárs ékszer professzionális tervezők által készített, különleges tárgy, tekinthetünk rá műalkotásként vagy alkalmazott művészetként egyaránt. A FISE (Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület) hét ékszertervezője most arra vállalkozott, hogy a német és osztrák példa nyomán a Budapesti Ékszerek Éjszakáján egy kiállítás-sorozat keretében nyisson a közönség felé és megmutassa a szakma különleges tárgyait. November 13-án közel ötven meghívott tervező harminc helyszínen mutatkozik be a város különböző pontjain, nem csak ékszergalériákban, de ajándékboltban, műhelygalériákban, fodrászatban, design bútor boltban, antik szalonban is. A rendezvény célja, hogy felkeltsék az érdeklődést a kortárs ékszerek felé, sőt egy meghívásos pályázatot is szerveztek, „kontakt” hívószóval, és nyertes műveket a Design Terminál pavilonjában állítják ki a megnyitó eseményen. A teljes programokat, illetve térképet ITT találjátok meg.

Márton-hétvége

Márton-nap alkalmából a negyedik alkalommal rendezik meg november 13 és 15. között a Vajdahunyad Várban a Libafesztivált. A belépés ingyenes, pénteken pedig dél és este nyolc között 50%-os kedvezményekkel kóstolhatók a legfinomabb libából készült ételek és természetesen a hozzájuk illő nedűk. Ehhez a kuponlapot ITT tölthetitek le. Újbor utcával, házi sörökkel, isteni pálinkákkal készülnek, de akár a kistesótokat is elvihetitek, ugyanis a gyerekek részére is szerveznek programokat: ingyenes játszóházat, libaudvart és mesterségek udvarát, sőt a hagyományőrzésbe is belekóstolhatnak a kicsik.

Iszunk? Természetesen!

Szombaton, azaz november 14-én rendezik meg a természetes italok fesztiválját, mely a Mitiszol? névre hallgat. A főszerep ugyan az autentikus boroké (11 borvidékről közel 30 borász nagyjából 100 bora mutatkozik be), de ezeken felül más természetes italokat is lehet kóstolni: gyümölcslevek, szörpök, sör, kávé, sőt természetes ivóvíz is megtalálható a kínálatban. Ezen kívül még organikus alapanyagokból készült ételeket is kóstolhattok, így ehettek bioborjú-burgert, pulled pork szendvicset, különböző salátákat, zöldségből készült ételeket (például pestot, salsát vagy lecsót), illetve sajtokat is. Ezeket a Millenáris Park „D” épületében találhatjátok meg délután fél egy és este fél hét között, s ez 6900 Ft-ba kerül. Ha azonban még múlatnátok az időt úgy fél tízig, plusz egy ezresért a Spontán Borbárban egy pohár pezsgővel és hangulatos zenével várnak mindenkit. Plusz itt is lehetőség van organikus és biodinamikus borok kóstolására, illetve vásárlására is.

Réges régen, egy messzi-messzi galaxisban…

…a Lázadók néven emlegetett ellenálló csoport tagjai megdöntötték Darth Vader diktatúráját, s ezzel beírták magukat a történelembe. A Dagobah-rendszertől a Tejút-rendszerig mindenki, aki hallotta a legmonumentálisabb háború, közismert nevén a Csillagok Háborúja történetét, már alig várja, hogy a nemrégiben új leletekre bukkant J.J. Abrams megossza a galaxissal, mi lett a sorsa ezeknek a háborús hősöknek. Ám addig is a fanatikus történészek, régészek, illetve a csak hobbi szinten a történelem iránt érdeklődő lelkes emberek, wukik, ewokok, sőt droidok is összegyűlnek november 14-én, szombaton a Tejút-rendszerben, a Föld bolygón megtalálható Lurdy Házban, hogy elviselhetőbbé tegyék a várakozást. Délelőtt 10 és este fél hat között számos programmal készültek a szervezők, az ingyenes rendezvény teljes programlistáját pedig ITT nézhetitek meg.

programajánló1112

 

kép: filmpopper.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]