Két napon keresztül tart a Startupok Éjszakája

Startup konferenciára készülnek a világ több országában, bár a történések zöme ugyan San Franciscóban zajlik a hazai startup vállalkozók mégis valós időben, az Akváriumban követhetik a legnagyobb amerikai Startup eseményt.

2009-­ben indult világhódító útjára az Eric Ries által alapított vállalkozás- és termékfejlesztési validációs módszertan, melyet napjainkra nem csupán az induló vállalkozások, hanem nemzetközi kis­-, közép­- és nagyvállalatok egyik alapvető működési módszereként használnak, új termék, vagy szolgáltatás kidolgozásakor. A módszertan tapasztalatait, az új trendeket osztják meg minden év novemberében a Lean Startup Konferencián a világ legjobb szakemberei.

Idén Eric Ries mellett a Google, a GE, a Product Hunt, az Intuit, a Strategyzer, és a Dropbox képviselői is prezentálnak. Mivel a konferenciát az Egyesült Államok nyugati partján rendezik meg, kevesen élvezhetnék élőben, ezért a Budapest Launchpad Egyesület már harmadik éve szervezi meg a rendezvény élő közvetítését.

Mivel a közvetítés valós idejű, ezért a szokatlan konferencia mindkét napján hajnali háromig hallgathatnak előadásokat a budapesti startup közösség tagjai. A rendezvény az élő közvetítésen túl a hazai startupokat, a hazánkban tartózkodó külföldi szakmabelieket, a téma iránt érdeklődő vállalkozókat, valamint a kis-,­ közép­- és nagyvállalati szférában dolgozókat hozza össze erre a két éjszakára.

Az amerikai programon kívül a legjobb hazai előadók érdekes előadásait is meghallgathatják a résztvevők, és persze a megszokott kapcsolatépítési lehetőségekkel is kiegészül a különleges program. A rendezvény november 17-én kezdődik a Design Terminal vezetőjének előadásával az Akváriumban, amely ezzel ismét izgalmas startup eseménynek ad helyet.

A Budapest Launchpad Egyesület, a rendezvény házigazdája a hazai startup ökoszisztéma fejlesztését és a hazai tehetségek edukációját tűzte ki céljául – rendszeresen szervez oktatásokat, kapcsolatépítő eseményeket. Alapítói ismert startup szakértők, sorozatvállalkozók és tapasztalt üzletfejlesztők, akik évek óta dolgoznak a hazai startupok nemzetközi sikerének megalapozásán. A Lean Startup Konferencia közvetítésével a szervezet most is a hazai tehetségeket segíti információhoz jutni a nemzetközi trendekkel kapcsolatban.

Kép: debmedia.hu