Őszi Kultúr7 – záróakkordként itt a 3. nap

Tegnap, vagyis a KCSSK Őszi Kultúrhetének 2. napján jól megtáncoltattunk Titeket, most jöjjön valami más. Fogadjátok ezt a kedvcsinálót tőlünk a befejező 3. napra. Ha tetszett eddig a program, mindenképpen gyertek a zárásra is, ha mégsem volt olyan jó, akkor pedig azért, mert ma még borkóstoló is lesz! Azoknak pedig, akik még nem látogattak ki, most eljött az utolsó alkalom a részvételre, le ne maradjatok!

Két napja zajlik már az ELTE legnépesebb lakóhelyének, a Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumnak mindig színes programja, a Kultúr7. Izgalmakban és érdekességekben most sem szűkölködik a rendezvény: tegnap megtanulhattatok néhány hastánc, salsa és rocky mozdulatot az ELTE Oriental Hastánccsoporttal és a Dance&More Tánciskolával, betekintést nyerhettetek Ágoston Kati jóvoltából a Centrál Színház és Mikecz Dániel előadásában a Politológus Műhely rejtelmeibe, hallhattatok Egri Bálinttól a magyar dzsentrikről és még a számítógép előtt görnyedő “kockák” újszerű szókincsét is tanulmányozhattátok Balogh Andreával. Esti álombaszenderítőként a Trick zenekar hozott nektek csengő dallamokat és meggondolandó szöveget, sőt, a Red Hot Chili Peppers kedvelőinek nagy örömére felcsendült a Readymade is. Nézzük hát, miben lehet részetek november 4-én, ma este, ha ellátogattok a Sas-hegy lábához a feldúlt Budaörsi úton át.

Lepény

Előadások várhatóak a legváltozatosabb témákban november 4-én este a legtágasabb teremben, a Lepényben. A sort 19:00-kor Závada Péter kezdi meg egy beszélgetésel, s verseivel a költői vénával rendelkezők és a versimádók örömére. Megtudhatod, mi az, Ami nélkül semmire sem MÉSZ.
20:10-kor Róka András veszi át a terepet, amelyet igazi laboratóriummá változtat egy óra erejére. Időutazás kémiai tárlatvezetéssel, amit az Elektonok színháza mutat be címmel igen kreatív előadásmódban (ppt és kísérletek együttesével) ismerhetitek meg a tudomány egy apró, ám annál szórakoztatóbb szeletét. Tudósok, ott a helyetek!
Majd ezután, 21:20-kor a pszichológia mindenkit elgondolkodtató területe lesz porondon, hiszen jön kedves visszatérő előadónk, Hevesi Krisztina a Pedagógia és Pszichológiai Karról, aki a szexuálpszichológiáról fog mesélni. 21. századi szexmátrix címmel arról nyerhettek információt, illetve Ti is elgondolkodhattok róla, vajon ma a jó párkapcsolat vagy a jópár kapcsolat a cél.

Konferenciaterem

Amíg a szomszédban verseket szavalnak/költenek és a bölcsek kövét keresik, a Konferenciateremben inkább a népismeret, nép témák lesznek előtérben.
Elsőként Bolgár Dani fog boncolgatni egy érdekes témát este 7 órától: Zsidók a szeren, avagy miért olyan sok a zsidó olimpiai érmes? Ha szeretnétek erre a kérdésre választ kapni, esetleg már régóta keresitek Ti is, it a helyetek.
Ezt követően egy indiai elóadónk következik, Dr. Byrappa Ramachandra, aki India kasztrendszeréről és ennek meghatározó létéről mesél majd India a kulisszák mögött: a kasztrendszer címmel.

D008 – a rejtett terem

Bár könnyű elmenni a B porta felé vezető rövid folyosó terme mellett, a D008 mégis vár Titeket egy jó kis játékkal ma este. 10 óra előtt 10 perccel BorRulett veszi kezdetét, ahol borokat kell kóstolni és a játék során kitalálni, mi alkothatja. Borszakértők, ne üljetek az unalmas szobában. Irány a lenti kis folyosó!

Összefoglalva

Hogy kiigazodjatok ezen a sok izgalmas programon és tudjatok mérlegelni, választani, mire is menjetek el és azt hol találjátok majd meg, itt egy kis összefoglaló táblázat Nektek.

kultur7_nov4

Bízunk benne, jól fogtok szórakozni ma este is és rengeteg kultúrális élményben lesz részetek, olyanokat tudhattok meg, amit eddig nem és felpezsdül talán egyhangú napotok! Érezzétek jól magatokat az Őszi Kultúrhét utolsó perceiben is és használjátok ki ezt a jó kis programot!

Késő este a hangulat garantált lesz, buli veszi kezdetét. Fél 11-től a Baron Mantis rockdallamai varázsolják a fületekbe a hangot és lábatokba a ritmust. Lehet énekelni, táncolni, még akár léggitározni is!
Az igazán kitartóknak ezután is lesz még talpalávaló, ugyanis jön DJ Stiki és lesz zene!

Forrás és képek: http://www.kulturhet.hu/

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]