#fesztivál – Jön a Rudimental Hegyaljára

A Rudimental mellett az At the Gates és az Eagles of Death Metal is fellép, jól ismert magyar klasszikusok mellett Tokajon.

2015. július 16. és 19. között Borsodi Kingdom of Hegyalja néven bemutatkozó új fesztivál egy varázslatos utazásra invitálja a látogatókat. Tokaj-Rakamaz erre a néhány napra átalakul, a Királyság új dimenzióiban a hangulatról közel 60 külföldi és magyar előadó gondoskodik majd.

Fellép a többszörös díjnyertes angol kvartett, a Rudimental, amely a fesztivál egyik húzóneve. A svéd At The Gates, a melodikus death metal egyik alapvető zenekara is elfogadta a meghívást, közkedvelt számaik mellett a 19 év után 2014 végén elkészült vadonatúj lemezzel érkeznek. A rock kedvelőinek ajánljuk továbbá az Eagles of Death Metalt, mely Josh Homme-nak, a Queens of the Stone Age frontemberének egyre sikeresebb rock and roll formációja.

A mai disco zene egyik legnépszerűbb képviselője a Hercules and Love Affair a legismertebb slágereik mellett a 2014-ben megjelent albumuk legfrissebb dalait is előadják. A house zenét játszó Milk&Sugar biztosan nem hagyja ki a Let the Sun shine-t és a legutóbbi nagy slágerüket,a Canto Del Pilont. A new york-i taxisofőrből lett DJ, Henry Krinkle és zenei producer, DJ Muallem mellett a „szeletelőizmokat” akcióra késztető német DJ, a Format:B is készül a Királyságba. Természetesen a magyar fesztiválkedvencek sem maradhatnak ki az első körös bejelentésből, jön a Punnany Massif, az Irie Maffia és az Ivan & The Parazol, csak hogy néhány nevet említsünk.

Nappal a racionalitás, a kultúra és a kikapcsolódás a cél, de amint lemegy a Nap, a képzeletbeli lények lejönnek a dombokról, előmásznak a Tiszából, majd lelassítják az időt és átalakítják a színpadokat. A külsőségeiben is látványos, rock és pop előadókat egyaránt felvonultató nagyszínpad mellett többek között egy elektronikus és egy magyar nagyszínpad várja majd a szórakozni vágyókat. A szervezők célja, hogy a markáns, jól megkülönböztethető arculat mellett változatos zenei kínálattal, a helyszín adottságait kihasználva egész napos programot kínáljanak.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]