Idén is átadták a Déry-díjakat

Idén is átadták a magyar irodalom művelésében elért kimagasló eredményért járó Déry-díjakat. A díjazottak között van Ferencz Győző az ELTE Anglisztika tanszékének oktatója is.

A Déry Tibor-díjat 1984 óta évente adják át, ez az első olyan irodalmi elismerés, amelyet magánvagyonból alapítottak. A Déry Tibor Alapítvány az író özvegyének végakaratából jött létre. A díjak átadása a névadó születésének évfordulóján, október 18-án történik. Az Artisjus székházában pénteken adták át az okleveleket és a vele járó pénzjutalmat.

A díjazottak között van az ELTE Anglisztika tanszékének oktatója Ferencz Győző József Attila-díjas költő, irodalomtörténész, műfordító, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia ügyvezető elnöke. Verseskötetei: Ha nem lenne semmi nyom (1981), Omlásveszély (1989), Két ív (1993), Magamtól egyre messzebb (1997), Alacsony ég alatt (2000), Szakadás (2010).

Halasi Zoltán Hieronymus-, Palládium- és József Attila-díjas költő, író, műfordító, verseit, fordításait és esszéit a nyolcvanas évek vége óta teszi közzé.

Havasréti József médiakutató, irodalomtörténész, író – a Pécsi Tudományegyetem BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének oktatója.

Tompa Andrea Békés Pál-díjas és Artisjus-díjas író, kritikus, aki az ELTE Bölcsésztudományi Karán végzett angol-orosz szakon.

Forrás: hirado.hu

Kép: litera.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]