Új elnököt választott a HÖOK közgyűlése

Gulyás Tibor a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának új elnöke 2015. január 1-jétől.

Az egri Eszterházy Károly Főiskolán megtartott közgyűlésen 3 érvénytelen, 2 nem és 338 igen szavazattal választották meg Gulyás Tibort. A Pécsi Tudományegyetem hallgatója és a HÖOK jelenlegi alelnöke egyedüliként pályázott az elnöki pozícióra.

Programjában kitér a pártsemlegesség fontosságára, amely eddig is jól működött a hallgatói mozgalom szervezetében, illetve a hallgatói önkormányzatok működésének átláthatóságára. Kiemeli, hogy a HÖOK-nak a korábbiaknál hatékonyabban kellene foglalkoznia a hallgatói jogok védelmével, képviseletével és aktivizálni kellene a HÖOK jogsegély szolgálatot. Fontosnak tartja a kívülről érkező kritikákat, hozzászólásokat, tanácsokat figyelembe venni és ezáltal egy erős, hatékony érdekképviseletet létrehozni, amelyre igazán szükségük van a hallgatóknak. Így a HÖOK szervezetén belül is elképzelhetőnek lát pár strukturális változást és ezek mellett megemlíti, hogy minden egyes, a hallgatói önkormányzat által kezdeményezett szerződéskötésnek vagy egyéb kötelezettségvállalásnak a felsőoktatási intézmény nevében egyetemi vezető által (és nem a hök elnök által) kellene, hogy történjen.

A január elsején hivatalba lépő elnökség névsora a következő: Gulyás Tibor elnök, Bognár István (DE), Garbai Ádám (ELTE), Kaizinger Tamás Töhötöm (BCE), Konyári Ádám (ME), Molnár Zalán (NYF), Németh Gergő (SZE), Pausits Péter (ÓE), Tompos Balász (BME), Vámosi Péter (SE).

A leköszönő elnök, Körösparti Péter december 31-ig tölti be tisztségét.

Forrás: Eduline

Kép: Átlátszó Oktatás Facebook

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]