Átadták a BTK új médialaborját

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az ELTE között született megállapodás nyomán hat új számítógépet adtak át, amelyek felszereltsége a vezető filmes és kreatív stúdiók, szerkesztőségek elvárásainak is megfelel.

Dezső Tamás, a Bölcsészettudományi Kar dékánja az átadón kiemelte, az új gépek segítségével az ELTE megerősítette kiemelt célját, hogy a humán véleményformáló értelmiség alapját adja. A labor segítségével az innen kikerülő fiatalok korszerű és gyakorlatközpontú háttérrel fognak rendelkezni. A laborban kis létszámú szemináriumok lesznek tartva, ahol a hallgatók webes és elektronikus tartalmak előállítását és utómunkáját tanulhatják meg. Az ELTE-s a negyedik hasonló labor az országban, a dékán szerint a a támogatás a legjobb helyre került a BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetébe, hiszen a kar nagyon népszerű a felsőoktatásba jelentkezők körében, és így az egyetemnek lehetősége van a gyakorlatközpontúbb médiaoktatásra.

Karas Mónika, az NMHH elnöke szerint a pályázat azért fontos, mert a mostani egyetemista fiatalok fogják később a média és hírközlési szektort meghatározni, ezért fontos, hogy a lehető legjobb képzésben legyen részük. Karas szerint “ezek az eszközök nemcsak a jelen, hanem a jövő kihívásainak is megfelelnek.”

Forrás: Edupress

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]