Kezdődnek a Bölcsész Napok!

A tavaszi szünet és hosszú hétvége idillje után beléptünk a szorgalmi időszak utolsó két hetébe, amikor már mindenki csak a zéhákon és a vizsgaidőpontokra történő sikeres jelentkezésen görcsöl. Éppen ezért, még meg kell ragadnunk az utolsó lehetőséget a szórakozásra, és kieresztenünk a gőzt!

Az ELTE BTK kulturális-tudományos fesztiválja három napon keresztül vár minden érdeklődőt. Akár szakmai konferenciára, akár vad bulira, akár csak egy kis sportra és játékos szórakozásra vágysz, itt megtalálod a hangulatodhoz illő programot! Egy igazi fesztiválhoz méltó módon már itt sem elég a háromnapos folyamatos pörgés, ezért hétfőn, a 0. napon egy akadályversennyel startol a rendezvénysorozat. A kígyó a saját farkába harap (avagy Lucifer hivatalos akadályversenye) elnevezésű vetélkedőre jelentkező hallgatói csapatoknak a városban kell különböző feladatokat teljesíteniük. A cél, hogy a bukott angyalok seregét legyőzve segítsenek Ádámnak visszatalálni szíve hölgyéhez. A további esték koncertjeire való ráhangolódásként este a francia szak tehetséges hallgatói tartanak Sanzon estet, sajtkülönlegességeket kínálva a résztvevőknek.

Kedden a Trefort kertben megnyílik a Kultúrsétány, ahol a budapesti színházak standjainál akciósan vásárolhattok jegyeket, ha terveztek egy kis felüdülést a tavaszi vizsgaidőszak stresszes estéire. A Gólyavárban megrendezik az ELTE Tehetség Napot, amelyen délelőtt kerekasztal-beszélgetéseket tartanak a hazai tehetséggondozás helyzetéről és lehetőségeiről, délután pedig egy innovatív állás- és tehetségbörze keretében multinacionális cégek és start-up vállalatok mutatkoznak be, hogy mindenki megtalálja a hozzá legjobban illő munkahelyet. A Germanisztikai Intézeti Képviselet Rúnavadászatot szervez, ahol a versenyzőket saját készítésű mézsörrel jutalmazzák. Kora délután Kautzky Armanddal, majd Kökényessy Ágnessel beszélgethetünk a Teraszon, este pedig a Memory Remains, a Tündérvese, és az Ask the Dust koncertjein bulizhattok.

Szerdán a Sport- és Esélyegyenlőségi Napon az egész éves otthonülős-olvasós esték után végre a bölcsészeket is rábírják egy kis testmozgásra! A Trefort kertben a Láthatatlan kiállításon és a kerekesszékes akadálypályán kísérletezhetünk az érzékeinkkel és testünkkel, valamint lesz vak ping-pong, jelnyelvi sátor, kerekesszékes streetball-meccs, rodeóbika és trambulin is. Az egyetemi sportolási lehetőségekről a BEAC standjánál tájékozódhatnak a motiváltabb hallgatók. Délután a női- és férfi vízilabda-válogatottunk tagjai mesélnek a tapasztalataikról, majd Weisz Fanni tart érzékenyítő programot. A Gólyavárban idén másodszorra rendezik meg a Kapunyitási Pánik Konferenciát és Workshopot, ahol az előadások mellett különböző pályakezdési alternatívákat is kínálnak a szervezők. Az estét pedig a Könyvtár Klubban a Rotten Roots és a Halott Pénz koncertje zárja.

A csütörtöki záró nap a „Határon innen és túl” fantázianevet kapta. Ennek során civil sétányon és kézműves vásáron nézelődhettek a BTK udvarán. Az I. világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából kétnapos nemzetközi tudományos konferenciát szerveznek a történelem tanszéken. A Régió Partyn a kar határon túli hallgatóival ismerkedhettek meg, akik a kultúrájuk étel-és italkülönlegességeivel várják az érdeklődőket. A délután folyamán pedig Rekop Györggyel, egy ELTE alumni humoristával hallgathattok meg egy beszélgetést. A Bölcsész Napok utolsó estéjén egy fergeteges záróbulival búcsúzhatunk a tavaszi félévtől. Fellép a Bölcsésznapi Csalódások, a Fák Alatt Zenekar és Szabó Balázs Bandája, majd a tűzzsonglőrös finálé után DJ Szasza szolgáltatja hajnalig a talpalávalót.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]