20-as évek bűvöletében

Ilyen volt a VIK & PPK Gólyabál.

Idén a Dürlin Rendezvényházban rendezte meg közösen a gólyabálját a BME VIK és az ELTE PPK. A gólyabál különlegessége volt, hogy nem egy mezei bulit rendeztek, hanem a 20-as évekbe próbálták meg elrepíteni a látogatókat.

A 20-as évek hangulatára nem csak a dekoráció utalt, a szervezők és a résztvevők is komolyan vették a tematikát, így könnyen belefuthatott az ember egy-egy Chaplin hasonmásba is.

A dékáni megnyitó után rögtön következtek a táncok. Nem is meglepő, hogy a szokásos gólyakeringő mellett a BME VIK seniorai és az ELTE PPK animátorai egy közös, igen szórakoztató táncprodukciót is előadtak. Keringő pedig nem csak a gólyáknak járt, a táncok után bárki felkérhette partnerét.

A programok több teremben futottak egyszerre. Amíg a Nagyteremben a Mocsok 1 Kölykök, majd később a Supernem adott koncertet, amit nagy ováció övezett, addig a Parkett teremben táncoktatás folyt, így bárki elsajátíthatta egy-egy tánc alaplépéseit az este folyamán. A koncertek után DJ Ruben és DJ Gomes pörgette a lemezeket így, aki bulizni és táncolni akart, annak akadt rá alkalma bőven. Bár a zenét félbeszakította egy nagyon hosszúra nyúló tombola, a nyerteseket kiengesztelték a jobbnál jobb nyeremények, volt aki egy sítáborra kapott ingyen jegyet, de volt, aki egy kondibérlettel tért haza.

A koncerteken és a dj-ken kívül még számos extra programmal is találkozhattak a szemfülesebbek. Az okmányirodában könnyű szerrel megházasodhattak az újonnan alakult párok, de ha az este végére megbánták a döntésüket, ugyanitt akár el is válhattak mielőtt elhagyták volna a rendezvény területét. A rendezvény alatt cukros bácsik és nénik járták a termeket, de Cupido is megtalálhatott tánc közben.

A ruhatár nagyon stílusosan volt megoldva, csupán a diákigazolványod felmutatásával automatikusan kaptál egy számot. A stílusos megoldás azonban kevésbé volt hatékony, amikor szokás szerint hajnalban hatalmas tömeg lepte el a ruhatár környékét és az egyetlen laptop nem bírt el a beérkező igényekkel.

Nagyon jó hangulatú gólyabált sikerült összehozni, a ruhatár környéki torlódáson kívül semmilyen negatívumot nem tudok felhozni. Bár számos gólyabálon részt vettem már az elmúlt pár év során, úgy gondolom ezen éreztem magam eddig a legjobban.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]