Bárczi-Tétéká Gólyabál – ilyen volt

Az idei Bárczi-Tétéká Gólyabál szervezőinek sok nehézséggel kellett megküzdeniük, például gondoskodni egy új, a hagyományostól eltérő helyszínről. Több-kevesebb sikerrel jártak, de nem is ez volt a lényeg: ilyen remek társaságban úgyis csak jól érezhettük magunkat.

Bejutás után a koktélruhás, öltönyös hallgatók azonnal megtekinthették a gólyabál fő részeit: a táncokat. Nyitásként három hip-hop táncos lányt láthattunk, ezután a félig-meddig meglepetésnek szánt meniortánc következett. Körülbelül negyven zöld pólós felsőbb éves segítő kedveskedett ezzel a gólyáinak. Utánuk a bálok legfontosabb részével, a gólya keringővel folytatódtak az események. A bárczis gólyák se maradtak ki a fellépésből, két fiú és egy csapat lány burlesque stílusú előadásának inkább a fiúnézők örültek nagyon. A keringőt és a meniortáncot Bozsér Bernadett, a bárczis gólyatáncot pedig Herpai Júlia és Berkes Orsolya tanította be. Ezúton is köszönjük nekik! Meglepetésként a gólyatábori táncokkal buliztak együtt a mentorok és a lelkesen bekapcsolódó gólyák. Végül meghívott profi táncosokat csodálhattunk.

Megnyitóbeszédében Jánosi Imre dékánhelyettes úr az ELTE hagyományokkal teli történelmi múltjáról mesélt; Farag Alexandra, a BGGYK HÖK elnöke azt kívánta a gólyáknak, hogy találják meg az egyensúlyt a szórakozás és a tanulás között; Béni Kornél, a TTK HÖK elnöke pedig a már említett hagyományok megújításáról beszélt.

Ezután sajnos nem jutott idő a második kör táncra. Ez a hónapok óta erre készülő gólyákat vagy mentorokat, seniorokat, és a rájuk váró közönséget kicsit elszomorította – talán jogosan –, ám ekkor elkezdődött az igazi buli, ami mindent feledtetett. Először az Animal Cannibals lépett fel, majd őket követte Nagy Feró, a Fresh, és végül Curtis & BLR. A köztes szünetekben dj Juhász Laci szórakoztatott minket.

Az est alatt üzemelt egy úgynevezett Gólyaszoba, ahol a mentorok által gondosan, szeretettel elkészített sütemények, üdítő és a Cékla Jazz Ensemble könnyed zenéje várta a nyugalmasabb percekre vágyókat.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]