Dübörög a LEN, pénteken a Bëlga is beszáll a buliba!

Ma délben megnyitotta kapuit a Lágymányosi Eötvös Napok, ahol utolsó nap a Belga lép színpadra, ezzel kapcsolatban Mégötlövéssel beszélgettünk.

Az 1998-ban alapított együttes az ország egyik meghatározó jelenségévé nőtte ki magát és idén már tizenötödik szülinapjukat ünneplik. Erről és persze a LEN-es fellépésükről is kérdeztük Mégötlövést.

Hallottatok már a LEN-ről?

Igen és emlékeim szerint már léptünk is fel az Eötvös Napokon. Nagy tetszett.

Az ELTE-s bulikról, úgy általánosságban milyen emlékeitek vannak?

Nagyon szeretjük a főiskolai, egyetemi bulikat. Az ilyen bulijaink a legjobbak, előttük a legjobb játszani.

Mit várhatunk tőletek a pénteki koncerten?

A szokásos jó buli biztos lesz és persze valamilyen meglepetéssel is készülünk minden koncertre, hiszen az improvizáció nem maradhat ki. Nem lehet tudni, hogy mi lesz, majd meglátjuk.

A tizenötödik születésnapotok alkalmából azt ígértétek, hogy a március végétől kezdve minden koncert szülinapi koncert lesz. Ez mit takar, hogy fogtok ünnepelni?

A koncert antológikus lesz, mindegyik albumunkról játszunk számokat, ez adja a fő gerincét a születésnapunknak. Illetve sok számot máshogy játszunk, mint régen és olyan számok is elő kerülnek, amiket régen soha nem játszottunk koncerteken.

Az új album megjelenését szeptemberre toltátok, így most azon dolgoztok vagy esetleg valamilyen más projekt is felmerült?

Igen, ahogy mondani szokták gőzerővel dolgozunk az új lemezen, ami szerencsére nem munka, inkább szórakozás. Ezen kívül pedig készül a terve az első videoklipnek az új albumról, amit májusban fogunk forgatni és utómunkálatok után a nyáron ki is jön. Még soha nem volt ilyen, hogy az album megjelenése előtt hoztunk volna ki klipet, úgyhogy a tizenötödik szülinappal ezt az újítást hoztuk és mostantól így fogjuk csinálni.

Ma tehát elkezdődött a LEN, így mindenki ejtse útba a Lágymányosi Campust, péntek tíz órától pedig a Burn Arénát, hiszen akkor lép színpadra a Bëlga!

Képek: b-oldal.blog.hu és www.belga.hu/

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]