Az idei LEN fellépői

Idén is megrendezésre kerül az ELTE Lágymányosi campusának minifesztiválja, a LEN. Már csak alig két hét, és startol a 4 napos őrület a Petőfi-híd budai hídfőjénél.

Május 7. és 10. között kerül megrendezésre a 2013-as Lágymányosi Eötvös Napok. A zenei felhozatal idén is nagyon színes lesz – biztos, hogy mindenki meg fogja találni a neki valót. Lesz rap, ír zene, hiphop és számos neves DJ. A lista természetesen jóval nagyobb, de íme egy kis ízelítő a fellépőkből!

Színpadra lép majd a Belga, mely országszerte híres odamondó szövegeiről, átfogó társadalomkritikáiról. Az együttes 1998 tavaszán alakult, és azóta is töretlenül halad előre a hazai piacon – bezsebeltek egy Fonogram-díjat és egy Viva Comet-díjat is a Szerelmes vagyok című videoklipjükért.

Kicsit hiphoposabb vonalra evezve idén elhívjuk nektek a Hip Hop Boyzt. Őket remélhetőleg nem kell nagyon bemutatni, hisz biztos, hogy mindenkinek ismerős ez a név még gyerekkorából. Csakhogy mennyire voltak sikeresek: Michael Jackson előtt játszhattak a Népstadionban, a harmadik lemezük pedig két hét alatt aranylemez lett, két hónap múlva platina, míg a következő hónapokban elérte a gyémánt státuszt. Azon kevés magyar bandák egyike, akik kijutottak Amerikába – Miamiban részt vettek a MIDEM Dél-Amerikai Zenei Fesztiválon. A formáció sajnos többször is feloszlott, azonban a LEN-en újra hallhatjuk majd a régi slágereket, mint az Ott várok rád, vagy a Hegyekbe fönn… és még sorolhatnánk.

Egészen más stílust képvisel a Firkin együttes. Aki őrült, pörgős ír zenére vágyik, annak az ő koncertjükön lesz a helye. A 7 tagú banda 2008-ban alakult, s azóta járják az országot, minél több emberrel megismertetve ezt a fajta muzsikát. Sokaknak valószínűleg ismerős az ő nevük is, hisz nem egy fesztiválon megfordultak a nyáron, jól megtáncoltatva a közönséget.

A hazai rap több sztárja is feltűnik majd, így például Majka, akinek a számait valószínűleg szintén nem kell ecsetelni. De eljön hozzánk Curtis is, akinek neve az utóbbi időben kicsit összefonódott Majkáéval. Neki már hamar beütött a siker, hisz 17 évesen már profi szerződést köthetett, mára pedig a gengszter rap magyar királya lett. Írt már dalt a pesti gengszter életről, az átbulizott éjszakákról, de korán elvesztett édesapja emlékére is. A koncertjein pedig egyre nagyobb tömeg jelenik meg.

Kicsit visszakanyarodunk a hiphophoz, de azért más megközelítésben: színpadra fog lépni a Hősök. A csapat minden nagyobb hazai fesztiválon szerepelt már, fellépéseik pedig egyre csak sűrűsödnek. Nem kis rajongótáboruk miatt szinte biztos, hogy tömeg lesz a koncertjükön.

És végül, de nem utolsó sorban a DJ-k: Juhász Laci, és Palotai fogják képviselni ezt a vonalat. Előbbi a főiskolai és egyetemi bulik specialistájának vallja magát, és rendszeres fellépője gólyabáloknak, kluboknak, valamint számos fesztiválon is visszatérő vendég. Zenei világát a sokszínűség jellemzi, funky, hiphop, reggae, dance, retró, lakossági d’n’b és a “bulirock” jól megfér egymás mellett szettjeiben. Ami pedig Palotait illeti: ő az, aki bemutatja, hogy hogyan kell 40 évesen is tartani a frontot. 10 éve űzi az ipart, s ez idő alatt DJ-k több generációja cseperedett fel zenéjén. Éveken keresztül minden éjjel a Tilos az Á DJ-jeként 10-12 órás marathoni műsorokkal tartotta magát edzésben – aminek mára meg is lett az eredménye.

Ha a rendezvény felkeltette az érdeklődésed (és miért ne tette volna?), akkor részletes programokért, és napi bontásért kísérd figyelemmel az esemény hivatalos oldalát!
http://len.elte.hu/

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]